Terrassa

Fidel Catalán deixa de ser rector a Terrassa

Continua com a vicari general, però Catalán deixa de ser rector a les parròquies de Sant Valentí i el Sant Esperit de Terrassa

Fidel Català deixa de ser rector de les parròquies del Sant Esperit i Sant Valentí | ALBERTO TALLÓN

El passat diumenge 17 de setembre Fidel Català va celebrar la Missa d’Acció de Gràcies a les parròquies de Sant Valentí i el Sant Esperit de Terrassa pels anys que ha servit a la comunitat dels feligresos. Fins ara, Català exercia com a vicari general al Bisbat de Terrassa des de l’any 2020 i, a més, era rector en Sant Valentí i Sant Esperit. A causa de les dificultats per atendre degudament ambdós serveis, deixarà de ser rector a Terrassa per atendre de dilluns a divendres la vicaria general del Bisbat.

Fidel Catalán ha estat rector de la parròquia del Sant Esperit i Catedral de Terrassa entre els anys 2006 i 2023. A més, ha exercit com a administrador parroquial de Sant Valentí els darrers 14 anys. A partir d’ara, Català exercirà el càrrec de vicari general entre setmana. Tot i això, aquest no serà l’únic servei que atendrà. Ha estat nomenat administrador parroquial de Sant Genís de l’Ametlla del Vallès, on hi serà els caps de setmana.

El càrrec com a rector a Sant Esperit i Sant Valentí l’ocuparà el prevere de la Diòcesi de Terrassa Carles Cahuana, que va ser secretari general i canceller del Bisbat entre els anys 2015 i 2020, substituint en el càrrec a Fidel Catalán. Els darrers tres anys ha estat rector de les parròquies de la Santíssima Trinitat i Mare de Déu de Gràcia de Sabadell. També ha estat servint en altres parròquies com Sant Esteve de Granollers o Sant Pere d’Octavià, també conegut com el monestir de Sant Cugat. A més, Cahuana continuarà sent l’encarregat d’oficiar ‘La Missa’ de La 2 cada diumenge. No li suposarà un problema combinar-ho amb la seva tasca com a rector, ja que al Sant Esperit i Sant Valentí compten amb un total de quatre capellans i un diaca.

Tota una icona del Bisbat

Des de la creació del Bisbat de Terrassa l’any 2004, Fidel Catalán també ha estat secretari particular del bisbe (2004-2006), secretari general i canceller (2004-2015) i, posteriorment, vicari episcopal del Vallès Occidental (2015-2020). Al llarg d’aquests anys, ha exercit puntualment com a administrador parroquial en Sant Pere de Terrassa (2008-2009) i en Sant Joan Baptista de Matadepera (2018).

Així mateix, és membre del Col·legi de Consultors, del Consell Diocesà d’Assumptes Econòmics, del Consell Presbiteral i del Consell Pastoral Diocesà des de l’any 2005.

Abans de la creació del Bisbat, Fidel Català també havia exercit com a vicari de Vilafranca del Penedès (1991-1995), formador del seminari menor diocesà (1995-2002) i rector de les parròquies de Cardedeu i Cànoves (2002-2004).

To Top