Terrassa

Terrassa celebra Sant Tornem-hi, la festa del Mercat

La rumba de La Jarana ha obert el programa, de tres jornades

Actuació de La Jarana, aquest dijous al raval de Montserrat / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Poques expressions tan nostrades com aquesta exemplifiquen l’esperit que anima l’esdeveniment. El Mercat de la Independència de Terrassa ha començat aquest dijous les seves Festes de Sant Tornem-hi, que, tenint en compte el moment del seu naixament (el 2021), amb voluntat de superació de la crisi pandèmica, i el de la seva celebració, al setembre, en reprendre el curs escolar, impulsen el valor de la recuperació de la rutina, tan denostada, potser injustament.

Guitarra i veu, res més. El duo La Jarana ha obert aquest dijous a la tarda el festival en la presentació oficial, acte celebrat al pati, davant de la farmàcia Albinyana. La Jarana s’ha compromès a “una tarda de ‘rumbita’ i bon rotllo”, i ha complert el compromís amb escreix, obrint el catàleg de versions en la caiguda vespertina amb l’èxit de Cecilia, versionat i catapultat, encara amb més força, per Manzanita.

Moment del concert de rumba de La Jarana / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Sí, “Un ramito de violetas” ha omplert d’efluvis rumbers el pati, i després han arribat més jalons de música aflamencada, i La Jarana ha ofert “Noches de bohemia”, de Navajita Plateá, i fins i tot el cèlebre tema de Junco, “Hola, mi amor”. Sisco Cruz, animador transformat en “Bernat l’Amic del Mercat”, esperonava, megàfon en mà, els vianants a una distància prudencial per no destorbar la rumba. També C.Tangana ha tingut el seu espai.

Més programa

Aquest divendres, més. A les 11 hores, dins del mercat, se celebrarà un espectacle de caricatures i música en directe. La sessió de la tarda (17 hores) consistirà en el “Silent disco tur”, amb Silent Adventures. Dissabte prosseguirà la festa amb dues activitats al pati, que dona al “carrer del Peix”. A les 11 hores, tallers infantils amb l’Associació Unió i Lleure. A les 11.15 i les 12.30, l’espectacle infantil “No tinc por”, a càrrec de Kali Teatre.

El Sant Tornem-hi va començar el 2.021 “amb la voluntat de fer un pas cap a la normalitat després del Covid i iniciar el curs amb les màximes energies”, diuen els organitzadors, l’Associació de Concessionaris del Mercat de la Independència. “El 2022, la gent ja ens demanava la festa”, recordava Yolanda Alfaro, la presidenta d’una entitat “orgullosa” d’aquesta nova fita i de la seva acceptació, “sobretot entre un públic familiar”.

To Top