Terrassa

Estudien la reordenació de les terrasses per garantir la visual amb l’Escola Industrial

L’acabament de les obres obliga a repensar el passeig del Comte d’Ègara en conjunt. El regidor d’Urbanisme, Xavier Cardona, estudia com reordenar les terrasses dels bars

L’acabament de les obres obliga a repensar el passeig del Comte d’Ègara en conjunt. L’equip del regidor d’Urbanisme, Xavier Cardona, estudia com reordenar les terrasses dels bars per permetre una visual de l’edifici de l’Escola Industrial des del carrer de la Font Vella (tal com succeïa abans de la reforma del 1943, ara fa vuitanta anys).

L’Ajuntament de Terrassa està elaborant un estudi per reendreçar totes les terrasses dels bars i restaurants del passeig del Comte d’Ègara. Tanmateix, encara no està finalitzat. El dibuix de la reordenació preveu diversos factors, com garantir l’accessibilitat de tot ciutadà.

També inclou deixar lliure el tram més central del passeig, de forma que hi hagi una línia lliure (visual i física), des de l’inici de la zona per a vianants al carrer de la Font Vella i fins al final del Passeig, ja a tocar amb el carrer de Garcia Humet. La distribució de terrasses està pendent dels treballs conjunts entre els serveis municipals de Comerç, Via pública i Arquitectura i Espai públic.

L’objectiu és replicar, d’alguna manera, l’essència del Passeig de principis de segle XX:

Estampa del passeig prèvia als anys 40 / DT

Estètica de les terrasses

Els para-sols hauran de continuar mantenint l’estètica homogènia, probablement amb l’actual color beix cru. A la reforma de l’ordenança de terrasses també es debatrà si es permet la inclusió de publicitat particular (impresa als para-sols), així com permetre para-sols més resistents i ancorats a terra (pel canvi climàtic).

Bassa ornamental

Les dues basses d’aigua entre el Passeig i el carrer de García Humet seran “renaturalitzades”, avança el regidor Xavier Cardona. Actualment, es troben buides. Quan es passi el decret de sequera, es preveu iniciar unes feines que ja estan pressupostades en 76.000 euros.

La bassa ornamental serà similar a la de la plaça de Ricard Camí, en la qual les fonts d’aigua van ser substituïdes per aigua estanca (a fi de garantir la seva sostenibilitat). També es va pensar fer un espai de joc infantil, però es va descartar per la proximitat amb el pas de vehicles pel carrer de Garcia Humet.

Es tracta d’un conjunt de quatre petites basses, dues a cada costat / ALBERTO TALLÓN

Aparcaments i contenidors

El vial del tram sud és el que encara queda pendent per acabar de definir. La regidoria té sobre la taula una proposta, que difereix de la inicial, ja que s’hi han fet canvis tenint en compte necessitats detectades i les opinions veïnals.

Per una altra banda, dels dos grups de contenidors de brossa i reciclatge, un ha estat eliminat durant les obres, però l’Ajuntament estudia on reubicar-lo, ja que és una necessitat veïnal. Tampoc està del tot definit quantes places d’aparcament mantenir, així com l’espai de descàrrega de mercaderies.

Els contenidors han estat reubicats temporalment entre les basses i el carrer Garcia Humet / ALBERTO TALLÓN

Allò que no es canvia

L’estàtua d’Alfons Sala
No es reubicarà, en part per l’elevat cost
Amb el pas del temps, l’estàtua ha quedat situada en un “no lloc” del Passeig (i ja no llueix ni la plaça commemorativa, enretirada per por a atacs independentistes). Tanmateix, l’elevat cost de desplaçar-la (ni que sigui uns metres), fa que l’Ajuntament no tingui previst moure-la (com sí que ha fet a la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer).

Monument d’homenatge a Alfons Sala i Argemí / ALBERTO TALLÓN

Els arbres
No es preveu talar-ne cap, ni fer poda extra
El nou dibuix del Passeig no preveu talar cap arbre. Al contrari, s’espera que mantinguin el fullam i la capacitat de fer ombra.

Estudien la reordenació de les terrasses per garantir la visual amb l’Escola Industrial
To Top