Terrassa

La campanya dels vals descompte es repetirà a l’abril

La campanya tornarà per Nadal i l’Ajuntament està disposat a repetir-la després de les rebaixes d’hivern

L’objectiu és estimular el consum en els moments en què les vendes baixen. Amb aquesta intenció, l’Ajuntament de Terrassa estaria disposat a finançar una segona campanya de vals descompte per al comerç fora de la campanya de Nadal, en què ja s’ha comprovat que la iniciativa de dinamització va funcionar molt bé. A les festes nadalenques del 2022, la campanya “Terrassa val molt!” va esgotar tots els vals de 5 i de 10 euros i va injectar 378.675 euros al comerç local.

“Aquest Nadal repetirem la campanya i, si arribem a un acord amb la Cambra de Comerç, la repetiríem cap a l’abril”, comenta Xavier Cardona, segon tinent d’alcalde i regidor de Comerç.

La cambra és l’entitat que impulsa i executa la campanya dels vals descompte, que l’any passat va comptar amb una aportació municipal de 250.000 euros. “Aquest Nadal duplicarem l’aportació”, anuncia Cardona.

El govern municipal duplicarà la dotació de 250.000 euros a la campanya de vals d’aquest Nadal

La injecció econòmica municipal permetrà incrementar el nombre de vals descompte i duplicar la injecció de diners al comerç en la campanya més potent de l’any. El 2022, amb “Terrassa val molt!” els consumidors podien comprar vals per valor de 5 o 10 euros, pagant la meitat de l’import. Es podien comprar vals fins als 30 euros, que donaven dret a compres per valor de 60 euros.

Si tot va bé, la campanya es reeditarà el mes d’abril, coincidint amb un dels moments vall del cicle del consum. La darrera campanya de Nadal alguns comerços van suggerir l’oportunitat d’impulsar campanyes de dinamització no tant quan el consum s’activa de manera espontània, com a Nadal o a les campanyes de rebaixes, sinó en els moments en què les vendes baixen i la ciutadania necessita un estímul.

Reversió immediata

Terrassa Comerç defensa aquesta posició i des de la Cambra de Comerç, motor de la campanya “Terrassa val molt!”, expliquen que a Rubí, on van impulsar els primers vals, “vam fer una campanya per Nadal del 2022, una segona a la primavera del 2023 i totes dues van anar molt bé -apunta Josep Prats, director gerent de Cambra Terrassa-. Aquesta és una mesura directa i amb una reversió immediata al comerç”. Les botigues ingressen en una setmana ingressa la meitat de l’import de la venda que no ha pagat el client.

La Cambra valora positivament dinamitzar el comerç “en moment cíclics i anticíclics. Els dos models, amb matisos, afavoreixen el consum en cada moment”. La millor opció seria, per tant, no triar una de les dues campanyes (Nadal o primavera), sinó fer-ne dues en diferents moments de l’any.”Al final és qüestió de si l’administració vol estimular el comerç i amb quin nombre de beneficiaris”.

Ara, l’Ajuntament es mostra “obert a reeditar la campanya amb la Cambra”, sempre que la iniciativa compti amb consens del sector. La idea és “reeditar la campanya de Nadal aquest 2023 i revisar el model. Si acordem fer una nova a l’abril, estarem al costat”, apunta el regidor Xavier Carmona.

El responsable de la cartera de Comerç es mostra disposat a “reeditar el conveni amb la mateixa fórmula de gestió”. Si finalment es tanca una segona campanya a la primavera, Carmona vol puntualitzar, però, que “podrem fer dues campanyes mitjanes, però no dues grans”.

La campanya dels vals descompte es repetirà a l’abril
To Top