Terrassa

Terrassa desplega un dispositiu especial pel retorn a les aules

L’Ajuntament de Terrassa i la Policia Municipal duran a terme un dispositiu per facilitar la mobilitat i garantir la seguretat dels alumnes

Un any més, l’Ajuntament de Terrassa posarà en marxa un dispositiu especial per facilitar la mobilitat i garantir la seguretat de l’alumnat en els seus desplaçaments, així com en les entrades i sortides dels centres escolars. La tornada a l’escola per a l’alumnat d’infantil, primària i ESO tindrà lloc aquest dimecres, 6 de setembre, mentre que les classes als ensenyaments de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i cicles formatius de grau superior d’FP començaran el pròxim dimarts, 12 de setembre.

Dispositiu policial 

Amb motiu de l’inici del curs escolar, la Policia Municipal durà a terme un servei operatiu específic de regulació del trànsit i de protecció en aquells punts en què, per la seva especificitat, s’ha considerat necessària la presència policial. En aquest sentit, el dispositiu es realitzarà a partir de l’inici del curs escolar i disminuirà progressivament fins que es consideri normalitzada la situació. Es prioritzaran aquells centres escolars on el criteri tècnic indiqui un cert risc viari.

D’altra banda, la Policia Municipal recorda a la ciutadania la necessitat de respectar les normes i tenir cura de l’autoprotecció. Els principals responsables de garantir la protecció escolar són els pares, mares o persones tutores i les mateixes escoles, per això és important tenir cura a l’hora de circular, especialment en aquells espais amb més afluència d’alumnat, i evitar comportaments incívics que poden ocasionar situacions de risc molt fàcils d’evitar respectant la regulació.

Consells de Mobilitat 

Des de l’Ajuntament s’han enviat cartes a totes les escoles per tal que aquestes puguin informar a les famílies sobre les alternatives específiques d’accés a la seva escola. En aquest sentit, des de l’Ajuntament fa temps que es treballa per tal d’impulsar la mobilitat sostenible com a mecanisme de lluita contra el canvi climàtic i perquè Terrassa sigui una ciutat més verda i sostenible, amb menys contaminació i menys soroll. 

Durant el primer trimestre del curs escolar, algunes escoles poden veure modificat el seu recorregut d’accés habitual amb vehicle privat a causa de les actuacions de millora dels carrers que s’estan duent a terme. Per això, es recomana minimitzar al màxim possible l’ús del vehicle privat i intentar fer els desplaçaments amb mitjans de transport més sostenibles com el transport públic, a peu, en bicicleta o Vehicles de Movilitat Personal (o VMP, entre ells, els patinets elèctrics). Terrassa compta amb una xarxa pedalable de 400 km, amb limitació a 30 km/h a la majoria de carrers, dels quals 25 km són carrils exclusius per a bicicletes i VMP. 

D’altra banda, el servei municipal d’autobusos preveu reforços puntuals d’algunes línies, en funció de les necessitats que es detectin. Els horaris, temps d’arribada i informació del servei es pot consultar a l’app de TMESA en temps real.  

Pel que fa als títols de transport, a més de l’ús de la T-16, que permet viatjar gratuïtament als menors de 16 anys, el descompte del 50% a la T-25 continua vigent fins a finals d’any. Amb aquest descompte, la T-25 passa de tenir un preu de 18,10 euros a 9 euros i, per tant, el cost per viatge és de 36 cèntims.

Terrassa desplega un dispositiu especial pel retorn a les aules
To Top