Terrassa

Marià Gàllego rebrà la medalla de la ciutat de Terrassa

El consistori reconeix la tasca de qui ha estat al capdavant de Creu Roja Terrassa durant 28 anys

Marià Gàllego / Alberto Tallón

Maria Gàllego rebrà el reconeixement del consistori egarenc per la seva llarga trajectòria al capdavant de Creu Roja Terrassa. El Ple de l’Ajuntament de Terrassa concedirà, a petició unànime de la Junta de Portaveus, la Medalla de la Ciutat a qui ha estat president de l’entitat durant 28 anys.

Gàllego va néixer a Marracos (Saragossa) i, després de viure a diversos municipis, va arribar a Terrassa al 1972, amb 20 anys, on es va instal·lar definitivament. Aquell mateix any va fer-se voluntari de la Creu Roja, en una època en què l’entitat estava orientada únicament a Socors i Emergències. A més, va ser l’impulsor, juntament amb altres joves voluntaris , del desenvolupament de projectes socials i va formar part de l’equip que va fundar la Creu Roja Joventut a nivell estatal, sent ell el primer director de Creu Roja Joventut a Terrassa.

Amb la democratització de l’entitat va formar part del primer comitè local com a vocal i posteriorment vicepresident, fins que al 1995 va ser designat president de l’assemblea local, càrrec que ha mantingut de forma ininterrompuda fins al juny d’aquest 2023, quan va ser substituït per Anna Bertran, que s’ha presentat oficialment a l’alcalde aquest dimarts.

L’alcalde Ballart i el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cicles de la Vida, Noel Duque, s’ha reunit aquest dimarts amb representants la nova presidenta de Creu Roja Terrassa, Anna Bertran, el president sortint i actual vicepresident, Marià Gàllego, i la coordinadora, Loli Bordes

Gàllego, que ha estat voluntari en actiu de la Creu Roja a Terrassa durant 50 anys, dels quals n’ha estat el president 28, va destacar des de jove per impulsar projectes socials. Sota la seva direcció van néixer iniciatives com la campanya de recollida de Joguines que encara avui segueix en marxa. Al llarg de la seva presidència s’han iniciat projectes relacionats amb l’atenció a persones migrades i foment de la convivència, l’alberg per a persones sense sostre, programes d’accés a necessitats bàsiques, com El Rebost o les targetes d’alimentació prepagament, l’acollida de persones refugiades, l’atenció a dones en risc d’exclusió social o el programa d’ocupació.

“Marià Gàllego ha apostat sempre per l’aliança entre el tercer sector de la ciutat i l’administració pública, com un instrument per abordar la realitat social complexa i les diverses crisis que hem viscut en els darrers anys”, destaquen des de l’Ajuntament.

To Top