Terrassa

Anna Bertran és la nova presidenta de Creu Roja

Substitueix a Marià Gàllego, que ha exercit el càrrec durant 28 anys

Anna Bertran Jofresa ha estat nomenada nova presidenta de Creu Roja de Terrassa. Voluntària de l’assemblea des de fa més de 20 anys, ha participat en diferents projectes de l’entitat i reemplaçarà en el càrrec a Marià Gàllego, que ha ocupat la presidència des del 1995.

En la nova etapa, Gàllego continuarà com a vicepresident de l’assemblea local. El dirigent  ha estat una de les persones clau en el creixement, la consolidació i la projecció d’una assemblea local de Creu Roja referent. Coincidint amb la seva marxa de la presidència,  l’Ajuntament ha fet públic que li concedirà la medalla de la ciutat n reconeixement a la seva tasca social.

“Amb el nomenament com a presidenta -afirma Bertran-, i per totes les tasques institucionals i de representació que hauré d’exercir, tinc la sort de poder comptar amb un equip molt potent, que és el comitè local de la Creu Roja, del qual n’estic segura que hi podré comptar en tot moment i que em donaran el suport per la tasca que he de realitzar. I per descomptat compto també amb en Marià Gàllego i la seva expertesa i serenitat que m’acompanyarà com a vicepresident de la institució en aquest nou camí”.

Aquest matí, Anna Bertran ha estat rebuda per l’alcalde Jordi Ballart a l’Ajuntament, on s’ha presentat com a nova presidenta de la institució per als pròxims anys.

L’alcalde Ballart i el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cicles de la Vida, Noel Duque, s’ha reunit aquest dimarts amb representants la nova presidenta de Creu Roja Terrassa, Anna Beltrán, el president sortint i actual vicepresident, Marià Gàllego, i la coordinadora, Loli Bordes.

Un dels projectes del nou mandat de l’Anna Bertran serà aterrar a Terrassa els eixos estratègics de Creu Roja 2023-2027 aprovats a la darrera assemblea general, que posen l’accent en la transformació, el talent i la transparència aplicats en l’atenció  a les persones en situació de més vulnerabilitat.

Aquests eixos es concreten en quatre objectius:
– Actuar amb persones que es troben en risc de pobresa i exclusió, o que afronten altres factors que generen vulnerabilitat, a fi que disposin de les oportunitats i recursos necessaris que els permetin participar en la vida econòmica, social, cultural i esportiva, accedint al nivell de vida i benestar.
– Treballar amb les persones, els seus entorns i el medi ambient amb una intenció transformadora, per tal d’eliminar els obstacles, les causes i les barreres que perpetuen les situacions de vulnerabilitat, discriminació i desigualtat en les seves diferents formes.
– Mobilitzar la societat a través de la seva base social (voluntariat, persones sòcies i empreses col·laboradores) en les diferents formes i dimensions de la vulnerabilitat i la discriminació, i establint aliances i sinergies amb els diferents poders públics i entitats privades.
– Augmentar les capacitats per a una intervenció eficaç i sostenible,  continuar transformant la institució i utilitzant tot el talent que aquesta té, retent comptes a la societat i sent transparents.

En la nova etapa liderada per Anna Bertran, l’assemblea local de Creu Roja explica que treballa per adaptar els seus programes a noves problemàtiques socials, com la bretxa digital, que cada cop és un factor més desigualtat. També en millorar en la  mobilització social, adaptant-se als nous usos del temps, afavorint la participació amb noves propostes que estimulin i sedueixin el voluntariat.

Medalla de la ciutat per a Marià Gàllego, que deixa la presidència de Creu Roja

Anna Bertran és la nova presidenta de Creu Roja
To Top