Terrassa

T’ha afectat l’avançament del curs escolar?

Les escoles obriran les seves portes el dia 6 de setembre, cosa que ha portat a moltes famílies haver de planificar les vacances d’una altra forma a la qual tenien pensada d’inici

Per segon any consecutiu, el calendari escolar d’infantil, primària i instituts torna a avançar-se a la primera setmana de setembre. Les escoles obriran les seves portes el dia 6, cosa que ha portat a moltes famílies haver de planificar les vacances d’una altra forma a la qual tenien pensada d’inici. Altres, però, agraeixen que el curs doni el tret de sortida una setmana abans per qüestions laborals. Conversem amb quatre egarencs amb situacions totalment diferents per veure com els hi ha afectat l’avançament del nou curs escolar.

Maria Carneros, 29 anys

“Soc mestra i he tornat de les vacances el 28 d’agost”

La Maria no té fills, però l’avançament del curs escolar l’ha afectat, ja que és mestre. Imparteix educació física a l’escola Ramon Pont i ha tornat de les seves vacances aquesta mateixa setmana. “He tornat el 28 d’agost perquè formo part de l’equip directiu del col·legi. Els altres mestres comencen l’1 de setembre”. Tot i això, durant aquest estiu ha pogut visitar fins a tres països diferents. “He anat a Grècia, República Txeca i Itàlia”, subratlla.

Amanda Fradeja, 40 anys

“He canviat de feina per tenir més temps lliure pel meu fill”

“L’avançament del curs escolar no m’ha afectat perquè ara mateix no estic treballant, però el 12 de setembre començo en una nova feina”, afirma l’Amanda. Així mateix, explica que “he canviat de feina per qüestions econòmiques i per tenir més temps lliure pel meu fill”. Tanmateix, el nen s’haurà de quedar al menjador perquè no té ningú que es pugui quedar amb ell mentre l’Amanda treballa. A més, declara que “també l’hauré d’apuntar a alguna extraescolar”.

Manuel Pastor, 68 anys

“Em quedo amb els meus nets mentre els seus pares treballen”

El Manuel es va jubilar fa uns anys i, juntament amb la seva dona, s’ocupa dels seus nets diàriament mentre els pares treballen. “Ara estic amb ells pràcticament tot el dia, fins que els seus pares acaben la jornada laboral, que acostuma a ser a partir de les 21 hores”, explica. En aquest sentit, expressa que “quan els nens comencin el nou curs escolar, la meva dona i jo haurem d’anar a recollir-los a l’escola a la tarda, de dilluns a divendres”.

Catalin Marchis, 28 anys

“He buscat un treball de nit per poder combinar els horaris”

“Agraeixo que el nou curs comenci abans per qüestions laborals”, subratlla. El Catalin ha estat treballant tot l’estiu i només tindrà una setmana de vacances al setembre. “He buscat un treball de nit per poder combinar els horaris amb la meva dona, ja que no tenim ningú més que pugui fer-se càrrec del nostre fill”, manifesta. D’aquesta manera, la seva dona s’encarregarà de portar al nen a l’escola als matins, mentre que ell ho farà a la tarda.

T’ha afectat l’avançament del curs escolar?
To Top