Terrassa

Les millors vacances de… Cristina Cabeza

La doctora Cristina Cabeza, amb el doctor Edgar Casajuana, van anar a la Polinèsia Francesa, ara fa deu anys, i van viure unes vacances inesborrables en uns paratges espectaculars

La Polinèsia Francesa va ser el destí de les vacances de l’egarenca Cristina Cabeza. Amb la seva parella, l’Edgar Casajuana, van fer vint-i-quatre hores de viatge (Barcelona-París, París-Los Àngeles, Los Àngeles-Papeete) per establir-se uns dies a l’Oceà Pacífic Sud. Un viatge, de fa deu anys, que va ser “un dels millors de la nostra vida”.

La regió, explica, “és coneguda per la seva bellesa natural impressionant, amb platges paradisíaques, aigües cristal·lines, muntanyes verdes, barreres de corall, una flora i fauna exòtica”, una col·lecció d’harmonia que només trencaven “milers de mosquits gens sensibles als repel·lents europeus”, rememora.

A Papeete, la capital, situada a l’illa de Tahití, van veure “la més gran i coneguda, però una de les menys visitades pels viatgers, la qual disposa d’un hospital gran on ens vam plantejar anar-hi a treballar”. Cabeza i Casajuana són metges i els va temptar la idea.

Van marxar de ruta en vaixell fins a Moorea, “una encantadora illa que té forma de cor i de paisatges de postal, que inclouen muntanyes de més de mil metres cobertes de vegetació, valls frondoses i platges de sorra blanca amb aigua turquesa”.

Dormien a una casa de la Badia d’Opunohu, paratge espectacular “on es poden fer fotografies impressionants de les vistes panoràmiques de l’illa”. També van visitar la Badia de Cook, que deu el seu nom al reconegut l’explorador britànic. Per a dos amants de l’aigua com la Cristina i l’Edgar, Moorea ofereix moltes opcions com l’snorkel i el submarinisme. “Les seves aigües alberguen una gran varietat de vida marina, incloent-hi la possibilitat de nedar amb taurons i mantes, que et venen a saludar a la platja”, apunta.

La platja de Temae

També remarca la platja de Temae, rodejada de palmeres, i on és cabdal “una Hinano, la cervesa més popular de les illes de la Polinèsia, i també coneguda internacionalment pels seus dissenys característics de flors tropicals i el seu logo, que representa una dona d’allà”.

No van parar. També van fer excursions en vaixell amb el Doctor Michael Poole, un biòleg marí de Califòrnia o la ruta a cavall amb el Ranch Opunohu Valley a través dels camps de pinyes fins a la Badia d’Opunohu. Van gaudir del Belvédère i les seves vistes espectaculars i del Mont Tohivea, la muntanya més alta de Moorea.

“Els aromes de les flors de Tiaré amagats entre el fum de les herbes que cremen per allunyar els mosquits t’acompanyen durant tota l’estada en aquest petit paradís a l’altra punta del món”, com a la pel·lícula “Vaiana”, conclou.

To Top