Terrassa

Plaques solars “fora de lloc” a Terrassa

Els panells corresponents a la Casa de l’Esport es posaran al carrer del Pantà

La Casa de l'Esport està ubicada a l'Antic Ajuntament de Terrassa / ALBERTO TALLÓN

La Casa de l’Esport, inaugurada al març passat i fruit de la profunda rehabilitació de l’Antic Ajuntament de Terrassa, tindrà energia solar per a autoconsum, però no a la Casa de l’Esport. L’explicació d’aquest aparent contrasentit: com l’edifici, situat al raval de Montserrat, està catalogat, protegit per la normativa de patrimoni, no es poden instal·lar plaques en la seva coberta. Es col·locaran en un altre immoble de titularitat municipal, radicat a poc menys de 300 metres, al carrer del Pantà, 20: l’edifici que molts terrassencs encara diuen “Gerència d’Urbanisme”. Des d’allà es traslladarà per la xarxa l’energia al Raval.

Així, el projecte de condicionament de l’antic consistori tindrà una fase 2 consistent en “treballs complementaris per a la compensació energètica del consum d’energia primària”. Es farà amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques per proveir l’Antic Ajuntament d’energia “neta i renovable” per a una millora de la seva eficiència energètica “superior al 50%”, exposa el projecte. Serà una segona fase d’intervenció, però no en el lloc en qüestió.

L’edifici rehabilitat acull el servei municipal d’Esports / ALBERTO TALLÓN

L’immoble del carrer del Pantà 20, de planta baixa i dues plantes superiors, que acull diversos serveis, disposa d’una coberta de dos vessants. Un d’ells està orientat al sud. Aquí es posaran els equips solars. És el lloc considerat òptim.

Next Generation

El projecte, aprovat de manera definitiva per l’Ajuntament, compta amb l’aportació de fons europeus Next Generation i la seva execució costarà 90.365,68 euros.
L’energia elèctrica generada al carrer del Pantà serà consumida per la Casa de l’Esport en el percentatge que s’estableixi per contracte. L’autoconsum està calculat en 25kW. Si es produeixen excedents, como passa en altres instal·lacions de les mateixes característiques, “aquests seran evacuats a la xarxa exterior i compensats en la factura elèctrica”, segons indica l’informe tècnic del projecte, dissenyat per un enginyer tècnic industrial.

Instal·lació de 60 mòduls

La instal·lació generadora fotovoltaica per a autoconsum constarà de 60 mòduls, que ocuparan una superfície aproximada total de 150 metres quadrats. Caldrà dur a terme obra civil, però aquesta només afectarà la col·locació de l’estructura de suport de les plaques. Els treballs d’instal·lació duraran uns tres mesos.

Plaques solars “fora de lloc” a Terrassa
To Top