Terrassa

Aigua i ventalls per sobreviure al mercadal més tòrrid

Les altes temperatures registrades a la ciutat disminueixen l’afluència d’usuaris al mercat dels dimecres. Els visitants canvien l’estratègia de compra i les vendes cauen aquests dies de calorada

Els paradistes i usuaris del Mercat de Martí l’Humà van patir ahir altes temperatures. Les vendes es van ressentir a causa de la calorada / lluís clotet

El dimecres, els terrassencs tenen una cita amb el Mercadal de Martí l’Humà. Aquesta última setmana d’agost, però, el paradigma és diferent. El termòmetre marca 35 graus a les 10.30 hores i l’habitual multitud de gent que camina per l’avinguda de Béjar amunt i avall aquest dimecres s’ha reduït dràsticament. “Aquesta calor no es pot suportar”, criden els venedors de les parades. Algunes estan cobertes per reixes i llençols, però d’altres aguanten sota el pes del sol.

“Jo acabo d’arribar de vacances i la veritat és que fa molta calor”, explica en Xavi, que ha obert la parada de bates aquest dimecres. “Avui es nota que hi ha hagut una disminució de vendes i de persones que venen a comprar, no sé si és per la temperatura o perquè estan de vacances”, detalla. El Xavi assegura que la gent no està comprant, que els que visiten aquests dies el mercat venen a comprar fruita i marxen. I és que a l’inici de l’avinguda és on s’ubica la fruiteria i on s’aplega la gran part dels visitants, que compren fruita i marxen escopetejats per la calor.

Vendes a primera hora

“Ho estem passant molt malament i ho portem com podem”, explica amoïnada la Jèssica, de la parada de roba interior. Assenyala que han notat una disminució de vendes respecte a l’estiu passat i que han hagut de prendre mesures: “Abans plegàvem a les 13 hores i ara a les 12 hores perquè no ve gent”. La Jèssica també assegura que la gent que ve a comprar ho fa a primera hora, a les 9 hores del matí, tan bon punt obra el mercat. “Ens estem hidratant molt i mentalitzant perquè si no es porta molt malament”, assenyala el Raül, que té una parada de catifes just a l’entrada del mercat. “Jo crec que la calor i la crisi han influït en la disminució de gent que ve a comprar al Mercadal”, assegura el Raül. “Vendre amb aquesta calor és fatal, però és la nostra feina i hem de venir”, explica la Coti, d’una parada de roba. La Coti, que assegura que ja va per la tercera ampolla d’aigua beguda. Diu que és molt important hidratar-se i anar al lavabo a refrescar-se per suportar-ho. “Abans la gent venia a comprar a mig matí, però ara venen a primera hora, si no, no s’aguanta”, conclou.

Clients de tot arreu

Les altes temperatures no han aturat les visites de fora. La Mireia i l’Eva han arribat a Terrassa des de Talamanca. “Hem vist el mercat quan passàvem per aquí al costat i hem decidit entrar”, expliquen les dues, que tot just han comprat a una paradeta. “Aquests dies per sobreviure a la calor és important beure aigua, anar a la piscina i ventar-se molt”, assenyalen. I és que els ventalls són l’objecte que més es repeteix a les mans dels presents al mercat. El rellotge va corrent i la temperatura va pujant. 37 graus marquen el termòmetre a quarts de dotze del migdia. El número 40 pot arribar en qualsevol moment. I si algú ha destacat entre les paradetes, és la Mariana, que sota l’atenta mirada de tots els presents que caminen sota el sol, ella es passeja sota un paraigua.

La Mariana és de Brasil i ha visitat Terrassa perquè el seu germà vivia aquí i li havia parlat del mercat. “És la primera vegada que vinc i he comprat productes per al meu gat”, explica animada. “La veritat és que la calor és molt desagradable, però vaig preparada amb aigua, paraigua i protector solar”, detalla. “Caminar amb aquesta calor no és molt agradable, però ho fem per moure’ns una mica”, expliquen les germanes Montse i Núria, que també van preparades amb aigua i ventalls. “Venim molt de tant en tant, cada dos mesos”, indiquen. Les dues, que ja han comprat, desfilen cap a fora entre els pocs que queden a les 12 del migdia al mercadal.

Aigua i ventalls per sobreviure al mercadal més tòrrid
To Top