Terrassa

Recomanacions de la policia per evitar que et robin a casa mentre ets de vacances

Una tècnica és la de l’estoreta i només consisteix a demanar a algun dels veïns que et vagi movent l’estoreta per enganyar els lladres i fer-los creure que la casa està habitada

Que puguin entrar a casa teva és una de les grans preocupacions

La policia espanyola ha compartit tota una sèrie de consells per col·laborar a apaivagar una de les principals preocupacions dels ciutadans quan marxen fora de vacances, que és fet que puguin entrar-los a robar a casa. I encara que, ben segur, algunes persones tenen una alarma instal·lada, aquesta angoixa no deixa de ser tot un maldecap que les impedeix desconnectar en plena època estival.

La clau, segons el cos de seguretat, és que sembli que a casa nostra sempre hi ha algú. Una tècnica que ens pot ajudar a fer-ho veure és la de l’estoreta. És ben fàcil, segons expliquen, només consisteix a demanar a algun dels teus veïns que et vagi movent l’estoreta per enganyar els lladres i fer-los creure que la casa està habitada.

Una altra recomanació de la policia és sol·licitar, també als veïns o a algun familiar, que ens buidin la bústia. Si els criminals veuen que és plena, sabran que fa temps que no passem per allà. En canvi, si l’anem buidant de tant en tant, tindran dubtes i no s’arriscaran a entrar tan fàcilment.

Un altre reclam per als lladres és si veuen que les persianes sempre estan abaixades. Des de l’exterior, pot cuidar-los l’atenció i fer-los creure que no hi ha ningú a casa. Hi ha delinqüents especialitzats en aquesta mena de robatoris.

Per això, cal estar sempre amatent de tots els petits detalls en què es fixen per controlar-los i fer que sigui com més difícil millor que ens puguin entrar a robar. En el cas de les persianes, per exemple, si no tenim manera de fer que algú les vagi abaixant i pujant, una bona alternativa poden ser els sistemes automatitzats que ja fa anys que existeixen en el mercat i que ens permeten controlar-les remotament. A més a més, aquests sistemes també ens donen la possibilitat d’encendre i apagar llums i dispositius electrònics periòdicament, cosa que també pot ajudar a mantenir allunyats els criminals.

Si malgrat tot, t’han robat, què cal fer?

Si res d’això funciona i quan tornes a casa veus que t’han entrat, el primer que has de fer és trucar al telèfon d’emergències perquè enviïn uns agents perquè confirmin si, efectivament, s’ha produït el robatori. Mentre no arriben, des de la policia, aconsellen fer una llista de tots els objectes electrònics de casa, com és el cas de tauletes, televisors, ordinadors, consoles, i altres, i els seus números de sèrie. Això facilitarà, i molt, la investigació policial i la recuperació dels objectes que s’hagin endut.

A banda d’això, també pot ser d’utilitat fer una altra llista, incloent-hi imatges, dels objectes de valors i joies que tenim. En cas de sostracció, és bàsic aportar aquestes enumeracions per fer la denúncia a la comissaria per poder rastrejar els objectes.

To Top