Terrassa

Un refugi ideal contra la calor

Durant l’estiu, les piscines municipals de Terrassa sempre són una bona opció pels ciutadans que intenten lluitar contra la calor. Aquest any no és una excepció, i més veient que juliol ha trencat tots els rècords de temperatura

Molts ciutadans egarencs aprofiten l’estiu per refrescar-se a les piscines municipals de Terrassa. A la imatge, podem veure la piscina de La Maurina / LLUÍS CLOTET

Les piscines municipals de Terrassa són l’opció preferida de molts terrassencs que passen l’agost a la ciutat i busquen un refugi per lluitar contra la calor en aquesta època de l’any. Les piscines de Vallparadís, La Maurina, Les Arenes i Sant Llorenç es converteixen durant l’estiu en un espai segur on poder refrescar-se. Juguen un paper fonamental com a refugi climàtic, ja que ofereixen una combinació única d’alleugeriment de la calor, lleure i àmplia participació comunitària.

Tot i que la platja no ens queda tan lluny, alguns prefereixen estendre la seva tovallola a la gespa i refrescar-se en les piscines de Terrassa per gaudir d’un ambient tranquil, evitant les onades del mar i les molèsties de la sorra. A més, el fet que les piscines estiguin enfocades a un públic més infantil fa que moltes famílies es decantin per aquesta opció quan arriba la calor. Les piscines municipals també esdevenen alternatives segures per nedar, ja que es duen a terme manteniments constants i compten amb socorristes.

Més enllà de banyar-se, les piscines municipals de la ciutat ofereixen un espai on les famílies i amics es poden reunir, fomentant així un sentit de pertinença que transcendeix les restriccions de silenci d’altres refugis climàtics com les biblioteques.

Moltes famílies aprofiten l’agost per refrescar-se a la piscina de La Maurina / LLUÍS CLOTET

El passat mes de juliol va trencar tots els rècords de temperatura a escala global. De fet, a Terrassa vam arribar fins als 42,2 ºC. La calor de l’agost no està sent tan intensa com la del juliol, però déu-n’hi-do. La forta onada de calor i els nombrosos casals d’estiu van fer que les piscines municipals de la ciutat estiguessin més concorregudes al juliol. Tot i això, moltes famílies que no marxen fora de vacances aprofiten les piscines per refrescar-se a l’agost.

Preus econòmics per refrescar-se

A més, aquest any s’han mantingut els preus de les entrades i continuen costant 2,5 euros. Els menors de 14 anys poden entrar gratuïtament i els majors de 65 anys només paguen 2 euros.

Tot i que el consistori no ha posat a la venda abonaments de temporada, encara es manté l’opció d’adquirir les targetes multibany de 10 entrades.

Dos torns de servei

Per quart any consecutiu, el servei es divideix en dos torns de bany, de matí i de tarda. El consistori va prendre aquesta decisió “per garantir la correcta realització de les tasques de neteja i desinfecció de les instal·lacions i facilitar l’entrada al màxim nombre de persones”.

Topless permès a les piscines municipals

Aquest és el primer estiu en què el topless està permès a l’interior de l’aigua a les piscines públiques de Terrassa. Un decret municipal de l’any 2020 només permetia restar a la piscina sense la peça que tapa els pits prenent el sol o a l’exterior de la bassa de bany. Tot i que ja és el tercer estiu des de l’entrada en vigor d’aquesta normativa, alguns consistoris encara no tenien apresa la llicó.

Per això, el passat 26 de juny, la Conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat va enviar una circular a tots els ajuntaments de Catalunya en què recordava que prohibir el topless a les piscines municipals “és discriminació”.

La Conselleria d’Igualtat va recordar que el passat estiu ja es van veure episodis en què es cridava l’atenció a les dones per banyar-se sense la part superior del burquini. En la carta, també s’afegia que no es pot prohibir donar el pit a un nadó a la piscina.

Laura Carroza, 26 anys

“Aquest any hi ha més socorristes que abans”

La Laura és monitora de casal i durant tot l’estiu ha estat anant a la piscina de La Maurina amb els nens de l’escola Roc Alabern. Pel que fa a l’afluència de gent a la piscina, a l’agost ha notat un gran canvi respecte al mes anterior. “Al juliol venia més gent, sobretot els dies de més calor. Es nota que molts ja han marxat de vacances”, subratlla. La Laura valora positivament el fet que “aquest any hi ha més socorristes que els anteriors”. “Vinc cada any i sempre havia vist només un socorrista. Ara n’hi ha dos o, fins i tot alguns dies, tres”, subratlla.

Susanna Gijón, 51 anys

“Hi vinc al matí perquè l’ambient és tranquil”

“Vinc a la piscina de La Maurina per proximitat i pel bon ambient que n’hi ha, sobretot als matins”, destaca la Susanna. Així mateix, assegura que “l’ambient és més familiar al matí. Durant la tarda, acostumen a venir molts joves i no es respira la mateixa tranquil·litat”. Aquest any no ha pogut marxar de vacances a cap lloc i veu la piscina com un refugi ideal per aquest estiu tan calorós. “A casa estem de reformes i no he pogut marxar fora. És per això que estic venint molt a la piscina de La Maurina, que per 2,5 euros val la pena”, expressa.

Mar Domínguez, 26 anys

“Anar a prendre un cafè surt més car que anar a la piscina”

La Mar va visitar l’illa de Cerdenya el mes passat. Ara ja ha tornat, però continua gaudint de les vacances a la piscina municipal de La Maurina, un refugi per combatre la calor en aquesta època de l’any. “Acostumo a venir per proximitat i perquè és econòmica. Anar a prendre un cafè surt més car que venir a la piscina”, manifesta. Prefereix anar de dilluns a divendres perquè no hi ha tanta gent com el cap de setmana. “Els dissabtes hi ha, amb diferència, més afluència que no pas entre setmana, que s’està més tranquil”, afirma.

Marisol Blanco, 57 anys

“El juliol, hi havia més afluència de gent”

“El juliol, hi havia més afluència de gent a la piscina de Sant Llorenç”, explica la Marisol. Així mateix, afirma que “el mes passat venien molts nens dels casals d’estiu”. Acostuma a venir al matí perquè a la tarda hi ha més enrenou. “Les tardes són més conflictives perquè hi venen els joves”, destaca. La Marisol comenta que “la piscina no sempre està més concorreguda durant els dies de cap de setmana”. De fet, tampoc ho està molt entre setmana, almenys durant l’agost, un mes en què molts aprofiten per sortir de la ciutat.

To Top