Terrassa

Terrassa: la segona ciutat catalana amb més “instagramers”

Terrassa és la segona ciutat catalana amb més usuaris d’Instagram i Facebook, fins i tot per damunt del seu pes demogràfic (és la tercera ciutat més poblada). Té 132.900 “instagramers” (el 62% de la població) i 89.900 usuaris a Facebook (el 42%)

Instagram és la xarxa més poluar actualment / NEBRIDI ARÓZTEGUI

D’entre aquelles persones que miren el seu “smartphone” als Ferrocarrils, quantes deuen estar pujant una “story” a Instagram? I quantes fan “scroll” al seu Facebook?

Potser hauràs de tafanejar discretament la pantalla, per saber-ho en aquell cas concret. Tanmateix, ara sabem les grans tendències dels usuaris de les xarxes socials a Terrassa.

Destaca una dada: és la segona ciutat de Catalunya amb més usuaris d’Instagram i de Facebook. O sigui, té percentualment més usuaris d’aquestes dues xarxes que no pas l’Hospitalet de Llobregat (que amb més de 265.000 habitants és la segona ciutat en població).

Així es desprèn de l’anàlisi feta per l’agència de màrqueting digital The Social Media Family, que ha publicat al seu web les dades sobre l’ús de les xarxes socials el 2022 a les 50 ciutats més poblades de l’Estat.

L’informe mostra un grau de penetració que tampoc superen ciutats similars en població com Sabadell i Badalona.

Instagram encapçala la llista

A Instagram, concretament, hi ha 132.900 perfils activats des de Terrassa. O sigui, més d’un de cada dos terrassencs té un compte d’Instagram. O més concretament, el 62%.

Això la converteix no només en la segona ciutat catalana amb més usuaris totals, sinó la 19a ciutat de l’Estat espanyol.

Per davant de Terrassa se situa Barcelona (amb 1,3 milions d’usuaris) i per darrere es troben Sabadell (121.800), l’Hospitalet (120.800), Badalona (115.000) i Tarragona (93.000).

Unes joves graven un TikTok a una plaça de Terrassa / DT

Pel que fa a Facebook, a Terrassa hi ha fins a 89.900 ciutadans amb un perfil activat. O sigui, el 42% de la població. El patró és molt similar a Instagram: Barcelona es torna a situar al davant (1,2 milions), mentre que l’Hospitalet de Llobregat és desbancat de la seva segona posició demogràfica i queda com la tercera ciutat catalana en nombre d’usuaris (84.900). Li segueixen Badalona (82.800), Sabadell (82.700) i Tarragona (75.000).

Finalment, pel que fa a LinkedIn, Terrassa és la tercera ciutat catalana (i la 23a en el conjunt de l’Estat), amb els seus 74.000 usuaris. La precedeixen Barcelona (1,8 milions) i Tarragona (90.000).

L’informe no desagrega les dades de TikTok per ciutats, però en línies generals sí que revela que ja té 18 milions d’usuaris majors de 18 anys, amb un creixement interanual per sobre del 20%. De fet, és considerada com la gran aposta del moment. De fet, si apliquéssim l’estadística, que diu que, aproximadament el 30% dels usuaris de la plataforma són menors d’edat, estaríem parlant de gairebé 22,1 milions d’usuaris a Espanya.

En tot cas, la xarxa social amb més seguidors és Instagram, amb quasi 24 milions d’usuaris. També és la que ha fet un major creixement en els darrers anys (l’any 2015 tenia tot just 7,4 milions).

La segona posició és per a Facebook, que compta actualment amb 21 milions d’usuaris. Però la seva és una constant: l’any 2014, per exemple, eren 20 milions.

Després arriba LinkedIn, que se situa en 17 milions i un lleuger creixement.

I molt més enrere, atrapat pel cotxe escombra, trobem Twitter (rebatejada els darrers dies pel seu propietari, Elon Musk, com a “X”). Twitter té 4,4 milions, una xifra quasi igual a la de la darrera dècada.

Terrassa: la segona ciutat catalana amb més “instagramers”
To Top