Terrassa

Un agost d’obres als carrers

La imatge d’una ciutat potes enlaire no ha estat mai una realitat tan rotunda un mes d’agost, per la quantitat de carrers aixecats i per la transcendència dels projectes. El calendari insalvable dels fons Next Generation ha obligat a executar pràcticament simultàniament un grapat d’obres que mostren aquestes vacances una via pública plena de màquines i pols. Aquests són alguns dels treballs que ocupen el centre i els barris i que culminaran aviat amb una millora espectacular de l’espai públic.

Fotos: Nebridi Aróztegui

Carrers de les Cosidores i del Bisbe Castelltort

De dos a un carril de circulació per sentit i un vial per a bicis (866.099 euros)

Millorar l’accessibilitat al barri d’Ègara és l’objectiu de la reforma que es du a terme a l’eix dels carrers de les Cosidores i del Bisbe Castelltort, al tram entre la carretera de Castellar i el carrer del Periodista Grané. Ara s’executa la primera de dues fases d’un projecte que vol millorar la connexió amb el CAP Nord i transformar aquest eix del barri en un espai més amable. El carrer de les Cosidores tenia dos sentits de circulació i places d’aparcament a banda i banda. Amb la reforma, els vianants i els ciclistes tindran prioritat i el vial passarà a tenir un carril de circulació amb sentit únic. S’ampliaran voreres i s’habilitarà un carril bici. Les dues fases d’obres han d’estar enllestides a la tardor.

Carrer de Sant Francesc

Reurbanització i càmera de control de vehicles (583.217 euros)

Les obres del carrer de Sant Francesc formen part del projecte de pacificació de l’entorn de l’illa de vianants. Els treballs van començar el mes de juliol i contemplen l’ampliació de les voreres, reduint l’amplada de l’espai per als vehicles a l’únic carril de la via. També renova els serveis i incorporarà una nova xarxa d’enllumenat amb tecnologia led. Una de les novetats de la reforma del carrer de Sant Francesc és la posada en marxa d’una càmera de control de vehicles. El sistema disposarà d’un lector de matrícules que permetrà comprovar el pas dels vehicles autoritzats a circular pel carrer de la Rutlla, inclòs en l’àrea de vianants del Vapor Gran. Els treballs per a la reurbanització del carrer de Sant Francesc donen continuïtat a la reurbanització del carrer de la Rutlla executada fa uns anys i aportaran una imatge homogènia a l’eix.

Plaça de Mossèn Cinto Verdaguer

Una imatge completament renovada (359.348 euros)

És un dels projectes més emblemàtics dels que s’executen a l’illa de vianants del centre de la ciutat. La remodelació de la plaça de Mossèn Cinto Verdaguer, coneguda popularment com la plaça de Correus, està molt avançada i ja mostra l’espectacular transformació de la cruïlla. L’espai, habitualment saturat de cotxes, passa a donar continuïtat a l’illa de vianants. Ha adoptat l’estètica de plataforma plana típica de l’eix i alterna el paviment gris, per distingir el vial encara transitable, amb el vermell del centre. Tot i ser una zona per a vianants, la plaça manté obert l’eix format pels carrers del Passeig i de Sant Leopold, que funcionen com a vials de sortida del centre cap al perímetre. El canvi ja és espectacular. Els treballs van començar el mes de juny i, si no hi ha novetats de darrera hora, han d’estar enllestits durant el pròxim mes de novembre.

Carrers del Forn i del Vall

Plataforma única i espai per a la muralla (453.426 euros)

Aquestes obres modernitzaran tot l’eix dels carrers del Vall i del Forn i donaran més protagonisme al fossat de la muralla medieval de Terrassa, que tindrà un paviment diferenciat a la nova urbanització del tram. Actualment, les obres es troben en plena activitat. Quan estiguin enllestides, el carrer del Vall modificarà completament la seva imatge per passar a ser un vial de plataforma única i deixar enrere les voreres estretes. Agafarà l’estètica del carrer del Forn. A la plaça del Doctor Cadevall, la reforma permetrà guanyar més verd i incorporarà a l’estètica la silueta de la muralla, tal com ja es percep al raval de Montserrat i també a la plaça Vella.

Parc de la República

Avança la primera fase i ja té nou camp de futbol 7 (1.454.262 euros)

A Sant Pere Nord, les obres del futur Parc de la República avancen a bon ritme. La primera fase està en execució i ja es percep perfectament el nou camp de futbol 7, amb la gespa ja col·locada. També es veu l’estructura formigonada dels futurs vestuaris. Els treballs estan al seu equador. Falta l’aixecament del talús perimetral i la urbanització de l’accés a la zona esportiva des del camp, a banda dels nous límits de la tanca. Els treballs han d’estar enllestits a finals de setembre.

Passeig del Comte d’Ègara

La cirereta del pastís (12 milions d’euros)

És sens dubte el projecte de més envergadura dels que s’executen aquest estiu i aquest any a la ciutat. La transformació del tram nord del Passeig del Comte d’Ègara va començar el mes de gener i afronta en aquest moment la segona fase (entre l’aparcament del Passeig i el carrer de Garcia Humet). A la primera (fins al carrer del Passeig), s’ha transformat el vial en un eix de plataforma única, amb prioritat per als vianants i amb pas restringit en cotxe als veïns, aparcaments i vehicles autoritzats. El tram, que incorpora el paviment vermell identificatiu del centre, vegetació i salons urbans, es replica ara idènticament en la segona fase dels treballs.

Un agost d’obres als carrers
To Top