Terrassa

Barris, cafè a cafè… Centre, el batec que mou el motor

És indiscutible que el Centre és el barri on es couen molts dels temes que afecten la ciutadania

El raval de Montserrat, un dels punts neuràlgics del barri / Nebridi Aróztegui

És un barri que molts consideren que compta amb molts privilegis, per la seva situació o perquè acull molta part d’entitats de renom o institucions. Neteja, vigilància i altres temes que solen ser calents, es veuen com a més resolts a aquesta zona de la població que no pas a altres de perifèriques.

De vegades, és víctima dels “haters” a les xarxes socials, que reclamen menys atenció per part de tothom, consistori, mitjans i el que calgui i més cap a altres barris de la ciutat. Un cafè a La Taverneta, revela, especialment, que els locals s’omplen, precisament, de persones que no són del barri. Entrava dins de les possibilitats i, més, tenint en compte l’època de l’any.

Poques coses amoïnen més que la disminució d’espais per als vehicles, principalment pel que fa als que venen a subministrar productes als establiments de tota mena. “Tots aquests talls de carrer per als cotxes invisibilitzen molts comerços”, sosté un ciutadà, solidari amb els comerços d’aquesta zona. És un tema que preocupa, com passa a altres indrets de la ciutat, que veuen mancances rellevants en aquest sentit.

Algun esdeveniment

També hi ha veïns del Centre que, quan arriba alguna celebració o esdeveniment que ocupa els principals carrers del barri, com pot ser la Festa Major, agafen les maletes i fugen allà on poden. És una realitat que no es pot amagar i no té per què agradar a tothom aquesta mena de patums. Cadascú fa la seva i és molt respectable.

No és fàcil trobar veïns perquè és un barri d’acollida a tota la munió de persones que van a treballar-hi, a fer alguna compra o, simplement, a passar una estona a una de les moltes terrasses que ofereix. Molts dels establiments de la part més central del Centre, són del sector de la restauració i, amb bon temps o amb altres temperatures no tan afables, aquestes terrasses són cares a l’hora de trobar un lloc.

Cal recordar que al Centre s’han d’agilitzar molts dels tràmits habituals de la ciutadania i, això, encara incrementa més la presència de persones que passen i marxen i que van a la seva. Necessiten complir uns instants de burocràcia que voldrien obviar, però no poden.

A més, escenaris de caràcter religiós i d’obligat pas en ocasions més alegres o més funestes, o de caràcter comercial de l’àmbit de l’alimentació, promouen aquestes visites de persones d’altres barris. A l’inrevés, no passa tant, segurament.

To Top