Terrassa

Reforma integral de l’escola bressol Ginesta de Terrassa

L’equipament es va inaugurar l’any 1980 com a escola d’adults

Ja s'han iniciat les obres del primer lot en aquest equipament de Can Jofresa / ALBERTO TALLÓN

Primer es reforma (aquest estiu) l’interior de l’edifici en una obra que inclou la instal·lació d’una nova escala d’emergència i la creació de l’estructura per a un ascensor. La resta de treballs, inclòs el muntatge de l’elevador, arribarà més endavant. La escola bressol municipal Ginesta de Terrassa, a Can Jofresa, està d’obres des de principis de juliol. El procés durarà quatre mesos i el pressupost és de 124.894,28 euros.

Màquines i operaris van entrar ja en el recinte, al carrer de Badalona, tot just després d’acabar la passada Festa Major de Terrassa. A l’octubre vinent es compliran dos anys de la redacció del projecte de reforma, que va dividir la remodelació de l’escola en tres lots, distribució que no necessàriament implica l’execució dels treballs en tres fases consecutives.

El primer lot va ser licitat mesos enrere i ja està en execució, que duu a terme l’empresa RT Neogrup Instal·lacions i Manteniments Indústria SL. Consisteix en la redistribució interior del col·legi amb el propòsit, segons el consistori, de fer els espais “més pràctics i lògics a l’activitat diària de l’escola”. S’hi farà un lavabo adaptat i es reubicarà un despatx (per millorar així el control d’accessos) , i per a això es reduirà la superfície de dues aules.

/ ALBERTO TALLÓN

Les estances de les treballadores s’agruparan i es buidarà un traster per recondicionar-lo com a vestuari. Aquest estiu es construirà també una nova escala d’emergència exterior “que doni compliment a la normativa contra incendis”, i es prepararà l’estructura per col·locar un ascensor. Per a aquestes dues comeses s’edificarà un nou volum adossat a l’immoble ja existent.

Dos lots

Precisament la instal·lació de l’elevador serà el punt únic d’un dels dos lots que quedaran per executar quan acabi el primer. Per a aquests dos restants encara no s’ha definit el calendari i es duran a terme “en funció de la disponibilitat pressupostària”.

Un és el muntatge de l’ascensor i l’altre consistirà en la realització d’obres exteriors: es posarà un nou sorral al pati, on es condicionarà també un lavabo adaptat i es crearà una nova zona d’ombra amb vegetació.

L’escola bressol Ginesta té 1.851 metres quadrats. Va ser aixecada l’any 1980 com a escola d’adults, però aquesta primera comesa va durar poc. Vuit anys després, el 1988, ja es va convertir en escola bressol.

El disseny inicial de l’equipament, com és natural, va condicionar “la funcionalitat i la practicitat dels espais” per al desenvolupament d’una altra mena d’educació, molt diferent a la concebuda l’any 1980. Feia molt de temps que el centre educatiu necessitava una “sacsejada” que ara comença.

To Top