Terrassa

Les reaccions als resultats de Terrassa

El líders polítics valoren la jornada a la ciutat i l’escenari de complexa governabilitat a Espanya

La nit electoral ha estat llarga a les seus electorals dels partits a Terrassa. Aquestes són les reaccions d’alguns dels líders de les formacions més votades a la ciutat.

Alfredo Vega:

“Estem molt agraïts de recuperar la confiança de la ciutadania”

A la seu de l’agrupació local del Partit dels Socialistes aquesta nit de diumenge tot eren somriures. Alfredo Vega, primer secretari del PSC a Terrassa, considera “molt positiu que els socialistes tornem a superar els 30.000 vots a la ciutat, especialment en un context de baixada de la participació”. Per a l’exalcalde, la ciutat  i Catalunya han tornat “a la realitat històrica del cinturó vermell, de la tradició obrera”, amb una contundent victòria socialista que “volem agrair  de cor a la ciutadania”.

A Espanya, però, s’obre un escenari complex. “Caldrà diàleg -apunta Vega- i renúncies a aspiracions”, en un clar missatge a Junts, que té la clau de la governabilitat.  “Aquesta era una convocatòria arriscada”, amb eleccions precipitades i en període de vacances, però “Pedro Sánchez és un home amb determinació”. Vega no descarta una segona convocatòria electoral, com va passar al 2019, però insisteix en la importància “de frenar l’onada de la dreta i la ultradreta. Caldrà fer coalicions i tothom haurà de renunciar”, insisteix.

Meritxell Lluís:

“Gràcies a totes els terrassencs i a tots els catalans que ens han fet confiança i avui han votat Junts”

Meritxell Lluís, líder de Junts per Terrassa, afirma que, vist el resultat electoral, al partit “hem entès el missatge: som un país que aprofita les oportunitats i aquesta, la pèrdua de vots de l’independentisme n’és un clar exemple, és l’oportunitat per recuperar la unitat en la defensa de Catalunya“.

La formació, que ha perdut 3.000 vots a la ciutat, defensa que “durant tota la legislatura hem mantingut la posició de fermesa i així ho continuarem fent”. Tots els ulls miren a Junts pel seu paper clau en la governabilitat. Lluís ho deixa clar: “No farem president a Pedro Sánchez a ‘cambio de nada’ perquè la nostra prioritat és Catalunya, no la governabilitat de l’Estat espanyol“.

El partit és “conscient de la força que tenim ara. Tenim set diputats al servei dels catalans, i no perdrem l’oportunitat de continuar defensant els seus interessos, els interessos de tots els catalans”.

Ona Martínez:

“Queda clar que l’electorat ha pensat que, per aturar les dretes espanyoles, era millor votar les esquerres espanyoles”

En la nit electoral, la líder republicana Ona Martínez ha volgut “en primer lloc, felicitar el PSC com a guanyadors al país i a la ciutat. Queda clar que com a resposta a l’amenaça de la ultradreta bona part de l’electorat ha decidit que, per aturar les dretes espanyoles, era millor votar les esquerres espanyoles”.

Els independentistes, que han perdut la meitat dels vots i la segona posició a la ciutat en unes generals, afirmen que “continuem pensant que el conflicte és entre els poders de l’Estat i la societat catalana”. En clau estatal, ERC “hem patit una davallada electoral important, però hem aconseguit mantenir capacitat de defensar els interessos del país i de la seva gent i obrir una finestra d’oportunitat per aturar la repressió i defensar la llengua, el país i la gent. I hem d’assolir fronts amplis de defensa de la llengua, la llibertat, els drets i l’economia”.

Marta Giménez:

“Som la tercera força a Terrassa i el vot útil per a una alternativa a Ballart”

“Hem estat la tercera força a Terrassa per davant d’ERC i de Vox. Som l’alternativa a la ciutat, el vot útil per generar una alternativa a Ballart“, diu Marta Giménez, la presidenta local del PP i regidora del partit.

Els populars estan “molt contents” dels resultats a la ciutat i miren a la victòria del PP en l’àmbit estatal. “Hem guanyat al PSOE, som la llista més votada i apel·lem a l’esperit estadista del PSOE perquè governi la llista més votada”.

To Top