Terrassa

Pla per restaurar blocs a Vilardell, la Grípia i les Fonts de Terrassa

El programa de rehabilitació es destinarà a 13 barris de Catalunya

El barri de Vilardell hi aporta la xifra d'habitatges més alta / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Vilardell, la Grípia i les Fonts, a Terrassa, seran tres dels barris beneficiats per un pla de restauració d’edificis públics que durà terme el Departament de Territori de la Generalitat a un total 13 sectors de poblacions catalanes. L’actuació a Vilardell és la més rellevant quant número d’habitatges, amb 269.

La secretària d’Habitatge del Departament de Territori, Marina Berasategui Canals, i el director general d’Habitatge i Sòl del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Francisco Javier Martín Ramiro, han signat el conveni que formalitza el finançament per a la rehabilitació de 13 promocions d’habitatges públics gestionades per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, amb Fons Next Generation. Les intervencions estan incloses en els àmbits d’actuació denominats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP).

Es rehabilitaran 13 promocions, que sumen 919 habitatges situats en 53 edificis, tots propietat de la Generalitat. A Vilardell fa anys que els veïns demanen a la Generalitat treballs de rehabilitació dels blocs d’aquest polígon, nascut als anys 1970 i amb una població d’unes 900 persones.,

Gairebé 23 milions d’euros

L’estimació de la inversió prevista en les actuacions és de 22.634.400 euros, que inclou l’aportació feta pel Mitma mitjançant el Programa d’ajudes a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri (programa 1), 8 milions finançats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i 1 milió d’euros provinents de fons de l’Institut Català del Sòl (Incasòl).

Els ajuts corresponen al programa 1 dels Fons Next Generation, que finança la rehabilitació d’edificis sempre que es compleixin els requisits energètics del RD/853/2021. Es a dir, sempre que es garanteixi “una reducció mínima del 30% del consum d’energia primària no renovable i una reducció de la demanda energètica anual global de calefacció i refrigeració en zona climàtica D i E d’un 35%”, i en Zona climàtica C “d’un 25% segons la classificació climàtica del CTE (Codi Tècnic de l’Edificació), segons la Generalitat.

Local a Vilardell Dones de Vilardell Nebridi Aróztegui (1)

Passadís central a Vilardell / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Territori afirma que també es financen actuacions d’urbanització, reurbanització o millora de l’entorn físic, “com per exemple la instalꞏlació d’ascensors, instalꞏlacions de sanejament o zones verdes i zones comunitàries”. Finalment, el programa també impulsa la creació d’oficines de rehabilitació en els mateixos barris per facilitar la gestió de les actuacions.

Aquestes són les 13 promocions que seran objecte de rehabilitació:

  1. A Terrassa, Vilardell (7 edificis, 269 habitatges), la Grípia (5 edificis, 41 habitatges) i el Pla de les Fonts (2 edificis, 38 habitatges).
  2. A Sant Quirze del Vallès, Ronda Arraona (un edifici, 30 habitatges).
  3. A Barcelona, Joaquín Albarrán (tres blocs, 48 pisos) i Ventura Plaja (un edifici, 12 habitatges).
  4. A Tarragona, Camp Clar-Francolí (5 blocs, 78 pisos), Camp Clar-Gaià (4, 60 pisos) i Camp Clar-Sant Magí (14 edificis, 200 habitatges).
  5. A Reus, Sant Josep Obrer (7 blocs, 76 habitatges).
  6. A Vila-seca, Valentí Almirall (dos edificis, 30 pisos).
  7. A Móra d’Ebre, Plaça de la Verge (un bloc, 14 pisos).
  8. A Lleida, Alsamora (un bloc, 23 habitatges).
Pla per restaurar blocs a Vilardell, la Grípia i les Fonts de Terrassa
To Top