Terrassa

Urnes, ventiladors i aigua a les eleccions a Terrassa

Més de la meitat dels col·legis electorals no tenen climatització

El material electoral inclou uns 120 ventiladors / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El Recinte Firal de Terrassa esdevé magatzem d’efectes propis de jornada electoral. Com en convocatòries passades, allà s’han anat col·locant en les darreres setmanes, després d’arribades escalonades, els materials indispensables: les urnes, per descomptat; els dos milions de paperetes, també; però enguany s’imposen altres articles que han adquirit categoria d’imprescindibles: ventiladors i ampolles d’aigua. Uns 120 aparells i gairebé 2.500 litres, respectivament. Com a mínim.

Les eleccions de sorprenent convocatòria tot just acabades les municipals se celebraran aquest diumenge, 23 de juliol. La novetat no radica sols en aquest caràcter sobtat, ni tan sols en la polarització de blocs polítics, sinó també en la data triada, en ple estiu, en el dia final d’una setmana que ha portat temperatures intenses, I a Terrassa no tots els col·legis electorals estan preparats per a un dia així. De fet, dels 54 col·legis, més de la meitat (28) manquen de sistema de climatització: són 136 taules de les 261 que es formaran a primera hora. Els equipaments sense climatitzar són els escolars.

Gairebé 158.500 electors

Amb els ventiladors i l’aigua “es vol donar suport al condicionament especial” dels equipaments afectats per les carències, indica Jesús Romero, responsable municipal del dispositiu electoral. Com que no hi ha experiència en eleccions en estiu dur, tampoc n’hi ha en el repartiment d’estris complementaris per temperar la jornada a electors i, sobretot, membres de meses, obligats a passar el tràngol.

Les urnes i l’aigua, preparats al Recinte Firal / NEBRIDI ARÓZTEGUI

És la primera vegada que entre les tones de material emmagatzemat a la Fira de Terrassa s’inclouen ventiladors, uns 120, i 261 paquets amb aigua (sis ampolles de litre i mig cada paquet) i gots per a les 261 meses, ja que amb l’aigua s’estendrà la igualtat de tracte. Aigua per a tothom, ventiladors per a 136 meses. Els aparells nous seran uns 80, perquè per a la jornada se n’aprofitaran els ja existents.

Gairebé 158.500 electors estan cridats a les urnes a Terrassa. Són 3.122 més que a les generals del 2019. Com Jesús Romero, 1.140 persones participaran en l’operatiu a la ciutat. A més dels 783 membres de les meses, n’hi haurà 149 representants de l’administració, sense comptar policies, informadors, equips de muntatge, conserges, notificadors o personal de neteja. Tan imprescindibles com els ventiladors o l’aigua.

To Top