Terrassa

Saps on és… aquest conjunt de Terrassa que recorda l’obra de Gaudí?

A Terrassa tenim un banc que es pot considerar semblant a obres del reputat arquitecte català

/ Alberto Tallón

Per als que ho desconeixen, a la ciutat hi ha una plaça dedicada a Bòsnia i Hercegovina. És al barri dels països i ciutats, Can Parellada, on els seus habitants conviuen envoltats de carrers amb noms toponímics, com Grècia, Itàlia, Camerun, Àsia o Oceania. Doncs a aquesta plaça es troba una mena de trencadís que no és d’Antoni Gaudí, si bé s’hi vol apropar. És una obra sense autor concret, més aviat, podríem dir que és una obra coral, feta per membres de la brigada d’obres municipal, dels temps que l’arquitecte tècnic Pompeyo Peremateu Badrinas n’era el seu responsable.

És un monument ideal per asseure’s i data de l’any 2001, en concret del mes d’octubre. Es pot visionar des de l’avinguda del Vallès, en direcció cap al barri de Les Arenes – La Grípia – Can Montllor, un tres en un de manual.

No està sola aquesta clara imitació de Gaudí, que es completa amb una espècie de torre, al mig, que presideix tota l’obra. A la plaça també hi ha espai per als més petits, perquè passin una bona estona jugant, i altres espais per asseure’s, en aquest cas, elaborats amb altres materials menys vistosos.

Un germà a les Fonts

Aquest trencadís no és l’única mostra d’aquestes característiques. Té com un germà, a les Fonts, en forma de font, la Font d’en Samper. També exhibeix trets del genial arquitecte a qui un tramvia va posar fi a la seva vida. Igualment, s’endevina com una obra de la brigada municipal. En aquest cas, però, es podria dir que els acabats semblen més aviat de temàtica més infantil.

El trencadís de la plaça de Bòsnia i Hercegovina queda amagat, val a dir-ho. Un dels reptes per a qui no sabia res d’aquest element, ha de ser, ara mateix, anar a descobrir-lo. No és de Gaudí, però tampoc importa gaire.

To Top