Terrassa

Veïns contra l’increment de trànsit a carrers de Terrassa

Unes 50 persones recorren part de Ca n’Aurell com a protesta

La marxa ha començat a la plaça de Baltasar Ragon / NÚRIA TORRENS

“Volem aprofitar el nou mandat per demanar a l’Ajuntament una reflexió conjunta, per moure a la ponderació sobre la mobilitat i com portar a la pràctica polítiques en aquesta matèria”. Xavier Massallé, veí del carrer de Nicolau Talló, és un dels portaveus de la plataforma de veïns de Ca n’Aurell que aquest dijous ha dut a terme una protesta-mobilització-passeig per cridar l’atenció sobre l’excés de trànsit que experimenten diversos carrers d’aquest barri de Terrassa, i sobre l’excés de trànsit que poden sofrir en breu.

Unes cinquanta persones han participat en l’acte, que ha començat a la plaça de Baltasar Ragon i ha discorregut pel carrer de Nicolau Talló per acabar al parc de Sant Jordi. Allà estava previst desconvocar l’acte, però la petició popular ha motivat repetir el recorregut, aquesta vegada en sentit descendent.

Els “manifestants” creuaven amb parsimònia els passos de vianants. Més de vint vehicles estaven parats en l’encreuament amb el carrer del Doctor Salvà, per exemple.

Els manifestants, al parc de Sant Jordi / NÚRIA TORRENS

En l’actualitat, carrers com el de Nicolau Talló i la resta, com Faraday, suporten més volum de circulació a causa de les obres al carrer de Arquimedes, que acabaran a final de mes. Però la inquietud dels veïns transcendeix a aquesta data. “Ja fa dies que a Nicolau Talló notem més trànsit. Les obres a Galileu, abans, i a Arquimedes, ara, són compromisos adquirits amb els veïns d’aquests carrers, però són obres d’urbanisme tàctic que no solucionen el problema de congestió d’aquestes vies”, apunta Massallé.

Quan les obres a Galileu, els cotxes es desviaven per Severo Ochoa i per Galvani. Ara, per Nicolau Talló i Faraday. “Si fos només per aquestes obres, no seríem aquí. Es pot aguantar la pols, o l’augment de soroll, durant un temps. La nostra inquietud es genera pensant en el que pot venir, que això es pugui reproduir de manera definitiva segons quines accions de mobilitat es prenguin”, afirma Xavier Massallé.

El tancament de la Rambla

Al seu costat, Raquel Restoy, veïna del carrer de Faraday, una de les impulsores de les primeres mobilitzacions l’abril passat, recorda que les contínues decisions de restriccions de trànsit “provoquen que els vehicles es desplacin a altres zones. L’origen de tot va ser el tancament al trànsit de la rambla d’Ègara, anys enrere (el 2008). L’Ajuntament ha de prevenir aquestes coses. No es té en compte el sofriment veïnal”.

/ NÚRIA TORRENS

Per a Massallé, una de les claus radica en el fet que “no es respectin les jerarquies de les vies. Les avingudes o rondes no compleixen la funció d’absorció de trànsit que han de complir, i la circulació es deriva a carrers estrets i d’un sol carril”. Això és contraproduent “per als veïns, per als conductors, per a l’activitat econòmica, per a tots. Genera pol·lució, un major consum de combustibles, cues, més gasos d’efecte d’hivernacle”.

“Que quedi clar que això no és una guerra entre carrers“, adverteix Núria Cot, veïna del carrer de Faraday però amb despatx al de Galileu. Dos carrers, dos problemes. Xavier Climent, del carrer de Volta, clama per una solució “que sigui bona per a tots, com va ocórrer a Sant Cugat del Vallès”.

FOTOS | Marxa lenta de veïns de Ca n’Aurell contra l’increment de trànsit

To Top