Terrassa

Ester Capella: “La setmana vinent entreguem les claus de 32 habitatges de lloguer a Terrassa”

La consellera de Territori ha visitat les obres d’adequació de la promoció pública al número 8 de la carretera d’Olesa, que ja estan enllestides

La consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat aquest matí la promoció d’habitatge públic destinat a lloguer social situada al número 8 de la carretera d’Olesa, 32 pisos que han estat rehabilitats per l’Incasol. “L’adequació dels habitatges està enllestida i s’entregaran les claus la setmana que ve a 28 famílies i joves”, ha anunciat.

Els habitatges formen part d’una edificació que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) va comprar per dret de tanteig a la societat Solvia Developement i consta de dues plantes soterrànies, planta baixa i dues plantes pis i planta sota coberta. Quan es va adquirir l’edifici, l’any 2021, l’obra s’havia abandonat sense acabar.

Ester Capella aquest matí a Terrassa, acompanyada dels regidors egarencs Lluïsa Melgares i Xavier Cardona, i de diferents membres del seu departament /Nebridi Aróztegui

L’AHC ha executat les obres d’acabament dels pisos, que es destinen lloguer social per a famílies de Terrassa. 10 dels habitatges s’han reservat per a joves. Les quotes mensuals de la renda de lloguer oscil·len entre els 222 i 448 euros mensuals, segons les dimensions i característiques dels habitatges, que van dels 40 als 60 metres quadrats.

El sorteig i adjudicació dels lloguers està resolt i els nous veïns ocuparan les llars a partir de la setmana vinent. Als habitatges s’incorporaran persones inscrites al Registre de Sol·licituds d’habitatge de Protecció Oficial.

Ester Capella ha visitat avui la promoció acompanyada del segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Xavier Cardona, i de la regidora de Polítiques d’Habitatge, Lluïsa Melgares.

La Generalitat, en conveni amb l’Ajuntament de Terrassa, té prevista la construcció de 206 pisos més de lloguer assequible a Torre-sana, un 25% dels quals es destinaran a menors de 35 anys. Les dues administracions van signar el mes de març el conveni  per qual l’administració local cedeix els terrenys i l’Incasol, que s’ocuparà de la construcció i del lliurament i la gestió dels habitatges un cop adjudicats.

Els topalls al preu del lloguer

Terrassa, ha recordat Capella avui a Terrassa, és un dels municipis declarats com a zones de mercat residencial tensat. Ahir va finalitzar el període d’al·legacions a la memòria de la declaració d’aquestes zones, que inclou un total de 140 municipis on viuen 6,2 milions de persones, el 80,6% de la població de Catalunya. La Generalitat ha rebut 46 al·legacions, 123 de les quals corresponen a ens locals.

“Ens posem a treballar per resoldre-les – ha apuntat Capella-. Un cop complert el tràmit, farem resolució per enviar-la al Ministeri de Transports i Agenda Urbana”.

Interior del nou immoble públic de lloguer social a la carretera d’Olesa /Nebridi Aróztegui

La consellera de Territori ha demanat al ministeri “celeritat” en la tramitació “per tal que pugui avalar i aprovar aquesta memòria abans del 17 d’agost”, data límit per a la constitució de la càmares espanyoles després de les eleccions del 23-J. La intenció és que com abans sigui possible entri en vigor la limitació de rendes a 140 municipis catalans”.

La consellera demana “celeritat” al Ministeri de Transports per aplicar els topalls als lloguers a Catalunya “com abans millor”

La consellera ha recordat que “la situació de l’habitatge a Catalunya és una emergència. Demanem a l’Estat la mateixa celeritat que nosaltres posem com a govern per trobar solucions”. De seguida que la nova llei de l’habitatge va ser aprovada pel Congrés i pel Senat, “vam posar fil a l’agulla per redactar la memòria i poder declarar 140 municipis zones tenses”. Capella demana ara al Mitma que aprovi la memòria que ha de permetre posar topall als lloguers a Catalunya.

“L’habitatge és un dret fonamental i una porta que permet accedir a la resta de drets”, ha comentat Capella a Terrassa, on ha manifestat la voluntat de la conselleria de Territori i del Govern de la Generalitat de “fer servir totes les eines al nostre abast -compra, expropiació, rehabilitació, tanteig i retracte- per complir amb el compromís de posar al mercat 10.000 habitatges de lloguer social fins a 2026, el que suposaria un increment del 18% de l’oferta a Catalunya”. L’objectiu, ha dit Capella, és “treure de la lógica del mercat el dret de l’accés a l’habitatge”.

Ester Capella: “La setmana vinent entreguem les claus de 32 habitatges de lloguer a Terrassa”
To Top