Terrassa

Retiren cables elèctrics aeris a Terrassa

Els treballs d’Endesa s’han desenvolupat al Centre i Torre-sana

Tram del carrer de Burgos després de la intervenció

Endesa ha retirat la xarxa aèria de baixa tensió a dues zones de Terrassa, al Centre i de Torre-sana.

Al Centre, la companyia ha actuat al carrer de la Mina, comprès entre el de Mas Adei i el de la Societat. A Torre-sana, als carrers de Bilbao, de Guipúscoa, de Burgos i de Múrcia.

L’Ajuntament indica que amb aquest actualització de la xarxa elèctrica “s’incrementa la seguretat de les infraestructures elèctriques i es millora la qualitat del servei. En aquest cas, la inversió total per part d’Endesa supera els 50.000 euros”.

En aquests trams els treballs consisteixen “a retirar part del cablejat aeri, que se substitueix per un cable trenat que es grapa a les façanes; suprimir les cadiretes de suport i, com en el cas dels carrers de Bilbao i de Guipúscoa, els pals de fusta que hi ha a les voreres”.

El sector, abans de la intervenció

D’aquesta manera, s’allibera l’espai visual, s’adeqüen les escomeses actuals i es garanteix, així, el subministrament elèctric.

Més barris

Els treballs per retirar el cablejat aeri continuaran als barris de Ca n’Aurell, Sant Pere, Can Boada Casc Antic, Sant Pere Nord i Torrent d’en Pere Parres. En concret, als carrers del Pare Llaurador, de la Llibertat, de Viladecavalls, de Tarragona, del Marquès de Comillas i de Ponent.

Bona part de les línies elèctriques i telefòniques de Terrassa pengen de les façanes dels edificis, de pals o de fanals. L’Ajuntament afirma que treballa perquè, progressivament, “s’elimini el cablejat aeri que afecta els edificis i l’espai públic, ja que és una manera de reduir els potencials perills que comporta la saturació del cablejat, de garantir la seguretat, de millorar l’estètica visual i de prevenir talls de subministrament causats per inclemències meteorològiques o altres incidents”.

El consistori va acordar amb Endesa, en les reunions periòdiques de la Taula Tècnica, substituir els encreuaments del cablejat aeri i els seus suports per millorar la qualitat i fiabilitat del subministrament i augmentar, així, l’eficiència energètica.

Des de l’any 2019 fins ara s’han retirat aproximadament deu suports elèctrics. La inversió realitzada per la companyia elèctrica a Terrassa des del 2022 ha estat superior als 52.000 euros, subratlla l’Ajuntament.

To Top