Terrassa

“Distinció PAU” per a 19 alumnes de Terrassa excel·lents

Dinou estudiants de set centres egarencs són distingits per haver superat el 9 a la selectivitat

/ Alberto Tall´

El Consell Interuniversitari de Catalunya atorga la “Distinció PAU”, un reconeixement als estudiants de batxillerat de Catalunya que han obtingut una nota igual o superior a 9 a la prova d’accés a la universitat. Els alumnes de Terrassa que van superar aquesta qualificació han estat guardonats aquest dimarts a la sala d’actes de l’Edifici Històric de l’Eseiaat. En total, han estat dinou alumnes de set centres de Terrassa, quatre de caràcter públic i tres de concertats, tot i que no tots han pogut assistir al lliurament. Hem parlat amb alguns d’ells.

Irina García: “M’agradaria estar en una orquestra professional o si no, a l’ensenyament”

INS Can Jofresa – 9,2

Reconeix que s’esperava treure una nota alta, però potser no tant com la que finalment va obtenir. No van ser unes PAU molt dures,
però sí tot el curs de segon de batxillerat, especialment en els exàmens, però, diu, “finalment el vaig treure”. Continuarà la seva formació musical, i ho farà a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Al Conservatori de Terrassa es va treure el Grau Professional i ara farà el Superior. El seu instrument és l’arpa i quan tenia set anys es va iniciar en aquesta formació, no sap molt bé per què, però li agradava. Pel que fa a les possibles sortides professionals, assegura que li agradaria “estar en una orquestra professional” o si no, voldria ser docent.

Eric Pla: “Des de primer d’ESO vull ser professor de Matemàtiques”

INS Cavall Bernat – 9,5

No s’esperava tanta puntuació i en alguns dels exàmens de prova que havia fet, no havia obtingut una nota tan alta. Preparar-se per a les PAU no va ser “massa” exhaustiu, apunta, i es va imposar una disciplina, però sense excedir-se. “Em vaig imposar una pauta, perquè així em va
millor”, si bé, afegeix, “m’assegurava no estudiar més del compte, perquè no em volia estressar”. Aquest dimarts li han confirmat que podrà
cursar els estudis que entraven dins de les seves preferències. “Faré la carrera de Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona”, explica. Admet que ja tenia clar aquesta formació “des de primer d’ESO” i amb la intenció de ser professor d’aquesta assignatura. “Les matemàtiques és una de les coses que em van millor i que m’agraden”, assegura. A més, també l’atrau tot allò que està relacionat amb “resoldre problemes”.

Àngel Morales: “Vaig descobrir la carrera de casualitat, en una jornada de portes obertes”

Escola Tecnos – 9,3

“Treure una nota tan alta va ser una sorpresa, tot i que ho portava bé, però, realment, em feia una idea que aconseguiria la que necessitava per entrar a la carrera que volia”, afirma. Opina que la preparació és dura “per la constància”, ja que has d’estar un any sense parar d’estudiar i assumir tota la informació i afegeix que “sobretot és difícil perquè són moltes coses, i n’ajuntes algunes que t’agraden i altres que no t’agraden tant i en tres dies has de demostrar que ho saps tot”, assenyala. La carrera que ha triat és Grau en Ciència i Enginyeria de Dades, i ho farà a la UPC de Barcelona. “La vaig descobrir de casualitat, en una jornada de portes obertes i em va agradar bastant, perquè és sobre el tractament de la informació”, comenta. Vol veure fins on pot arribar en aquesta carrera i desenvolupar algun projecte que pugui liderar o també pot ser científic de dades.

Aina Badia: “Tenia molt clar que volia entrar a Periodisme”

Escola Pia – 9,2

“Tenia molt clar que volia entrar en una carrera determinada, Periodisme, i vaig treballar molt per arribar-hi, i ho he aconseguit”, manifesta. D’aquesta formació, el que més l’atrau és que “sempre m’ha cridat l’atenció el fet que no tothom està tan ben informat com cal i és important que tothom conegui la realitat i m’agradaria contribuir al fet que sigui així”. Estudiarà a la Universitat Pompeu Fabra i encara no té clar cap a quin mitjà de comunicació li agradaria decantar-se. “M’atrau bastant la ràdio, però també els diaris”, declara. Tot i que en el batxillerat
no va arribar al 9, a les PAU, va superar aquesta puntuació i ha pogut assolir el seu objectiu.

Elisabet Tarragó: “És molt important tenir molta constància”

INS Montserrat Roig – 9,6

No ha estat un camí plàcid i recorda que “durant tot el batxillerat i preparant-me per a les PAU m’he esforçat, perquè la nota de tall era molt alta”, encara que admet que “potser no m’esperava una puntuació tan alta”. Creu que “és molt important tenir molta constància i això d’estudiar al final no funciona”. Es formarà en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, la que creu que “és la millor” per a aquests estudis. Ha escollit aquesta carrera perquè “sempre m’ha agradat molt tot el tema de cinema i les sèries”. De cara al futur i a una possible sortida, diu que “ja ho veuré, perquè hi ha moltes branques a les quals et pots dedicar” i encara no ho sap.

Rosa Pujolà: “Vull fer la carrera i després ja veurem quina sortida trio”

Escola Petit Estel – La Nova – 9,1

“Durant el batxillerat ja vaig anar traient aquestes notes i potser no m’ho esperava així a les PAU, però sí una puntuació alta”, comenta. Explica que de cara a aquesta prova d’accés als estudis universitaris “vaig estudiar molt”. Es formarà en Enginyeria en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica, a la UPC de Barcelona, però no es planteja encara quina serà la sortida per a quan acabi. “Vull fer la carrera i després ja veurem què faig i què trio”, manifesta.

To Top