Terrassa

Acord “in extremis” per al govern de la Diputació

Tot per Terrassa ultima un acord amb PSC i Comuns

Tot per Terrassa pot tancar en breu un acord amb PSC i Comuns que garantiria un govern d’esquerres a la Diputació de Barcelona. La formació liderada per Jordi Ballart manté obertes les negociacions amb l’única majoria que en aquests moments ha formalitzat candidatura i que posaria al capdavant de la institució provincial a l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.

Tot apunta que les negociacions per l’executiu de la Diputació esgotaran el calendari i es tancaran en el darrer moment. Dijous a migdia està convocat el ple de constitució i, dos dies abans, totes les opcions continuen obertes.

La proposta del PSC amb els Comuns i amb el suport de Tot per Terrassa és la més factible ara per ara. El Periódico avançava aquest dimarts que TxT, que ha posat sobre la taula una bateria de 25 propostes per Terrassa, descartaria entrar al govern.

L’alternativa d’un executiu de Junts i ERC, però, no està descartada. Els independentistes intenten retenir els dos diputats independents -Marc Castells, alcalde d’Igualada, i Sergi Vallès, alcalde de Torrelles de Foix- que defensaven reeditar la sociovergència.

Els dos edils tenen la clau. Sumarien majoria amb PSC i Comuns. Si finalment es queden al bloc independentista, ERC i Junts necessitarien l’única diputada de TxT, Maise Balcells, per aconseguir el govern de la Diputació.

La tercera opció, la de repetir la fórmula de Barcelona, amb el PP donant suport des de fora als socialistes, està en suspens. PP i Comuns l’han rebutjat públicament, però ningú descarta una sorpresa de darrera hora.

Acord “in extremis” per al govern de la Diputació
To Top