Terrassa

Lildami i Prodis de Terrassa contra la superficialitat

El cantant col·labora amb la fundació en el vídeo estival de l’entitat

Una de les imatges del vídeo estival de Prodis

Primer va ser el “Despacito’”, de Luis Fonsi. Ara, set anys després, el popular intèrpret terrassenc Lildami posa veu i disposició per al nou vídeo de Prodis. La fundació d’ajuda a discapacitats estrenarà aquest dimecres el seu videoclip d’estiu. És un cant a l’autenticitat i contra l’exposició-posa perenne en aquests temps de frivolitats. És difícil ser més explícit. “Me la sua, m’és igual!”, es titula el vídeo.

La cita serà aquest dimecres, 12 de juliol, al migdia, a les 12. A aquesta hora té previst Prodis penjar en les xarxes el seu vídeo nou, la seqüència estival “que s’ha convertit en tradició i que la gent ja espera”, afirma el seu gerent, Dani Jorquera. Els vídeos constitueixen “una manera de tancar el curs i pensar en el futur”, tot això “en to desenfadat i humorístic”.

Lildami no sols cedeix la seva cançó per a l’esdeveniment audiovisual. També participa amb una “intervenció” d’uns segons. Serà un “cameo” singular amb una picada d’ullet a l’entitat i també al seu creixent protagonisme en l’imaginari col·lectiu de la seva ciutat. L’elecció del cantant era important per a Prodis, segons subratlla Jorquera: “És una persona jove i reivindicativa, que encaixava molt bé en el missatge que volíem transmetre”.

I el missatge pensat per a enguany era clar i meridià: “A Prodis omplim tots els dies de contingut, sense superficialitats”, recalca el gerent d’una institució que, abundant en el fil argumental triat per al vídeo, “es mou per sobre del ‘postureig’. Estem enganxats a la vida pura, la realitat pura”.

El vídeo, a més del paper del mateix cantant de trap, inclou la participació d’usuaris i treballadors de Prodis, unes 150 persones en total, i s’ha rodat en els diversos locals que gestiona la fundació. Amb la cançó i les imatges, els impulsors de la iniciativa “fan un crit en contra de la falsedat en les xarxes socials”. Contra aquestes fotos retocades i les eufòries falses, el posat ximple. També al·ludeixen “a la importància de valorar la veritat i la sinceritat”.

La conclusió: “No importa si no és tan ‘bonic’ com una foto amb filtres o tan ‘alegre’ com un TikTok. S’ha de connectar amb la realitat, no amb les aparences!”.

La sorpresa

Així, els usuaris que facin clic en l’enllaç de la web o el canal de Youtube de Prodis a partir del migdia de demà podran veure les oficines centrals de Prodis (plaça del Tint), les seves llars, el Servei Ocupacional d’Inserció, el Centre Ocupacional Reina de la Pau, el restaurant La Coral i la Cocteleria El Principal. I veuran les cares de sorpresa que va generar la visita de gegants i capgrossos al Centre Ocupacional.

Primer va ser Luis Fonsi cantant “Despacito” i el mateix intèrpret va repetir, juntament amb Demi Lovato, amb “Échame la culpa”. Un altre terrassenc com Lildami, el seu amic Miki Núñez, va cedir “La venda” en una altra edició. Després van arribar “Junts som capaços” (The Paca’s), el “Caminem lluny” dels egarencs Doctor Prats i “Ay mamá”, de Rigoberta Bandini. Ara, “M’és igual”, del Damià, Lildami per a tots.

Prodis atén 400 usuaris. Té els seus orígens a l’Associació Terrassenca Prodisminuïts (ATPD), nascuda l’any 1960, quan un grup de famílies va impulsar una aula d’educació especial i un pre-taller a Terrassa “per aconseguir la socialització i la integració dels seus fills”. L’any 1996, constatada la necessitat de professionalitzar la seva activitat, juntament amb el reconeixement de l’assistencialisme a les persones amb discapacitat psíquica i dels seus drets, va néixer Prodis, que l’any 2020 ga guanyar la Creu de Sant Jordi.

To Top