Terrassa

Junts vol plantar cara a la dreta des de l’independentisme

Josep Rull, que ha participat en l’acte de Junts a Terrassa, ha assegurat que aquestes eleccions no van de PP o PSOE, sinó de Catalunya

Acte central de Junts a Terrassa / Lluís Clotet

Junts ha iniciat la campanya electoral per a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol aquest dissabte a la plaça Vapor Ventalló de Terrassa. El seu objectiu, asseguren, és “reaccionar, plantar cara a la dreta i apostar per la nació”. Aquest acte central ha comptat amb la presència de Míriam Nogueras, candidata al Congrés, que aquesta vegada es presenta als comicis del 23 de juliol en coalició amb Demòcrates i Moviment d’Esquerres.

“Anem a unes eleccions que no són fàcils”, ha explicat Nogueras. La candidata a les eleccions ha assenyalat, punt per punt, tots els moments que els dos grans partits espanyols (PP i PSOE) “han actuat de la mà quan es tractava de Catalunya”. També ha assegurat que en determinades ocasions el PSOE “facilitava la investidura al PP, a la dreta”. Míriam Nogueras ha estat molt dura amb el partit de Pedro Sánchez i amb les seves actuacions a Madrid. “Quines lliçons ens han de venir a donar?”, ha indicat la candidata de Junts. Nogueras ha demanat una reacció nacional, apuntant que “el plantem cara a la dreta a Catalunya ha de ser independentista, no pot ser vermell del PSOE”.

Míriam Nogueras a l’acte central de Junts a Terrassa / Lluís Clotet

“Això no va de PP o PSOE, va de Catalunya”

L’acte també ha comptat amb la intervenció de Josep Rull, president del consell nacional. Rull ha remarcat la importància de “rebel·lar-se pacíficament, cívicament i democràticament per guanyar aquestes eleccions”. L’exconseller ha assegurat que aquestes eleccions van de “si som una nació o si se’ns nega” i ha recordat que quan van tenir lloc els fets de l’1 d’octubre “vam estar a punt de recuperar aquella llibertat arrabassada i es van deixar veure que l’Estat espanyol és extraordinàriament dèbil”. També ha carregat contra Meritxell Batet pel seu paper en l’entrada “de policies armats al Congrés per desallotjar diputats electes”.

Josep Rull a l’acte central de Junts a Terrassa / Lluís Clotet

La portaveu actual del partit a l’Ajuntament de Terrassa, Meritxell Lluís, també ha intervingut a l’inici de l’acte. Lluís ha agraït la feina feta a Nogueras des de Madrid, assegurant que s’han defensat amb fermesa totes les iniciatives i propostes que els fem arribar des de Terrassa com de la comarca i manifestant que “els diputats de Junts hi són sempre per defensar els interessos de tots els catalans”. També ha mencionat que l’equip de Junts “defensa la solvència i independència”, que són un equip “ideològicament plural i transversal” i són els que diuen “prou de blanquejar el govern espanyol”.

Crida a votar

El terrassenc Josep Serra, coordinador general del Moviment d’Esquerres i Ivan Vila, portaveu de Junts a Rubí, també han volgut dir unes paraules als assistents a l’acte de la plaça Ventalló. Per la seva banda, Josep Serra ha fet una crida al vot. “No podem abstenir-nos, ni votar nul o blanc”, ha explicat, afegint que estan aquí “per continuar el que es va fer l’any 2015 i 2017”. També ha assegurat sentir-se orgullós de formar part “d’una barca on remem junts en la mateixa direcció, a dreta i esquerra”. Ivan Vila, també ha defensat la importància d’anar a votar, per poder, d’aquesta manera “dir prou a un estat que sempre ha anat en contra de la nostra comarca i de Catalunya”.

Junts vol plantar cara a la dreta des de l’independentisme
To Top