Festa Major

Opreaion guanya la popular cursa de cambrers

La gran tècnica del moldau, que fa més d’una vintena d’anys que viu a Terrassa, es va imposar a la final a Marc Berrozpe en una prova que ara se celebra a la plaça Didó

El moldau Opreaion va revalidar el títol / ALBERTO TALLÓN

Per catorzè any consecutiu, amb l’única interrupció de l’edició de la Festa Major del 2020, cancel·lada per la covid, una de les curses més peculiars de la Festa Major, la cursa de cambreres i cambrers, ha ofert grans dosis d’equilibri i velocitat damunt de les llambordes de la plaça Didó. El guanyador ha estat Opreaion, un cambrer nascut a l’antiga república soviètica de Moldàvia que fa més de 20 anys que viu a Terrassa. Actualment treballa al restaurant-braseria La Hípica, al número 2 de la carretera de Rellinars. No és la primera vegada que guanya. Fins i tot ha perdut el compte. Acumula unes cinc victòries en les 14 edicions que s’han celebrat d’aquesta cursa. La d’enguany és la segona consecutiva. Es tracta d’un habitual d’aquesta prova, en la que participa des de fa més d’una dècada.

Un total d’onze aspirants han disputat la primera fase de la prova, que consistia, com cada any, a transportar amb una sola ma i durant 45 metres una safata amb una copa de cervesa plena i una ampolla, també plena, de cervesa. La prova, organitzada pel Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, ha despertat l’interès del públic, que ha envoltat l’improvisat circuit de la plaça Didó i no ha parat d’animar els participants.

Les regles de l’espectacle, presentat per David Traver, eren clares: la safata s’havia de sostenir amb una sola mà i no podia caure ni la copa ni la cervesa. Els participants havien de sortejar diversos cons i donar una volta completa a dos bidons de cervesa, sempre en línia recta.

Quatre semifinalistes

Els quatre millors temps dels onze participants s’han classificat per a les semifinals. El quart classificat ha estat Espín, del Zurito, amb un temps de 16”24. Ha finalitzat tercer el seu company del Zurito Marc. Miquel Carmona ha acabat segon d’aquesta fase prèvia amb un registre de 15”38. I el millor temps l’ha fet Opreaion amb 15”33. Tots els semifinalistes menys Opreaion eren debutants en aquesta competició.

Si bé a la primera ronda es competia per temps, a les semifinals guanyava el primer que arribava a deixar la safata a la barra. A la primera semifinal, l’expert cambrer moldau ha eliminat Espí, a qui li ha acabat caient la cervesa per terra. A la segona semifinal, Marc Berrozpe ha superat Miquel Carmona.

En el duel pel tercer i el quart lloc, Miquel Carmona ha batut Espín. A la gran final, el cambrer nascut a Moldàvia Opreaion partia com a favorit. I s’ha acabat imposant. Ha signat un temps de 13”50.

Després de rebre el corresponent diploma de mans de l’alcalde Jordi Ballart, el campió ha explicat: “M’agrada molt aquesta cursa. Fa més de deu anys que hi participo i he guanyat unes cinc vegades”.

To Top