Festa Major

La Festa Major de Terrassa se cita, de nou, amb el circ

La Gran Gala de Circ de la Festa Major de Terrassa se celebra aquest dimarts a la Plaça Vella, amb pallassa La Churry com a presentadora

Jessica Arpin i la seva bicicleta acrobàtica / Lucía Herrero

Organitzada, dirigida i produïda per l’Associació de Circ Tub d’Assaig 7.70, aterra aquest dimarts, de nou a la Plaça Vella, a partir de les 19.30 hores, amb una pallassa gens clàssica i polifacètica com és La Churry en les funcions de presentadora. Serà una jornada amb una mica de tot, pel que fa a les disciplines circenses que podran seguir els espectadors, en una vetllada que amenitzaran De Mortimers, un grup amb un repertori extens i refrescant.

Entre les actuacions previstes destaca la de Jessica Arpin i la seva bicicleta acrobàtica. Nascuda a Brasil, aquesta artista es va establir amb la seva família a Suïssa, on es va formar en teatre i circ al Théâtre-Cirqule. Més tard, es va traslladar al Canadà i va ingressar a l’Escola Nacional de Circ de Mont-real, on es va especialitzar en bicicleta acrobàtica i clown. Des de llavors ha trepitjat escenaris i ha actuat a carpes i pels carrers del món.

Els assistents també podran gaudir de l’argentina Maria Cavagnero, que va rebre el Premi Millor Espectacle 2018 de Catalunya. Especialitzada en l’expressió corporal en moviment, destaca pels seus espectacles basats en la roda Cyr, un aparell en forma d’anell en el qual l’artista gira i fa les seves cabrioles, ideada per Daniel Cyr, i també per les seves exhibicions de tècniques aèries.

Malabars i swing

Una altra de les atraccions en aquesta gala organitzada per Tub d’Assaig 7.70 serà Ramiro Vergaz, un artista de caràcter internacional que presentarà el seu show de malabars i swing. Vergaz, des de l’any 1995, ha actuat per molts països del planeta i ha rebut el reconeixement en forma de premis nacionals i internacionals. Aquest artista ha sabut fusionar l’elegància i la frescor del ball swing dels anys 30, amb el virtuosisme dels malabars clàssics amb maces.

També actuaran a la Plaça Vella la parella formada per Toni Gutiérrez i Asvin López, coneguts artísticament com a La Fem Fatal i especialitzats en el trapezi doble. Després de viure diverses experiències artístiques i altres formacions a llocs com Brasil, Anglaterra i Austràlia, i tot i que es coneixien de l’escena del circ català de feia anys, no serà fins al 2014 que van decidir unir els seus esforços i treballar plegats en aquest projecte.

Finalment, participarà un altre duet, Dua Laos, format pels argentins Mercedes Martín García i Pablo G. Raffo Durruty, establerts a Barcelona i que treballen plegats des de l’any 2003. Han actuat a produccions teatrals i festivals d’estiu d’arreu del món. El seu espectacle es basa en la tècnica acrobàtica coneguda com mans a mans.

Altres activitats per una jornada molt farcida

A més del circ, aquest dimarts també ofereix un ampli ventall de possibilitats per continuar gaudint d’una Festa Major que dirà dimecres adeu amb l’habitual Castell de Focs. A les 20 hores, tindrà lloc un tast popular a cegues de vins, als Jardins de la Casa Alegre de Sagrera i organitzat pel Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca. Hi haurà premis per als tres millors tastadors i tastadores de Terrassa 2023. A la mateixa hora, però a la plaça Rector Homs i organitzat per Òpera Terrassa, l’obra “Carmen”, de George Bizet. A les 21 hores, es podrà participar de la visita nocturna al Cementiri Municipal de la ciutat, organitzada per la Funerària de Terrassa i el Museu de Terrassa. A les 22 hores, i a la plaça Rector Homs, serà el torn per al concert de l’artista cubana Teresa Yanet.

La Festa Major de Terrassa se cita, de nou, amb el circ
To Top