Festa Major

Lildami, profeta a casa seva

El pop urbà del terrassenc triomfa davant d’un públic entregat i majoritàriament familiar

Lildami ha fet tàndem amb Mariona Batalla i Scotty DK / Lluís Clotet

Diuen que ningú no és profeta a casa seva, però aquest diumenge a la nit Damià Rodríguez ha demostrat que sí que es pot. Aquell noi que va començar a rapejar quan tenia 14 anys i que el desembre del 2017 va decidir deixar la feina de dissenyador industrial i apostar fort per la música ha omplert en bona part la zona de la Carpa de Vallparadís en el marc d’un Jove que ha sigut molt més que jove. I és que Lildami ha congregat jovent, sí, però també moltes famílies amb ganes de gaudir d’allò més de la Festa Major i d’un dels artistes catalans amb més projecció i que han deixat boniques estampes de pares, mares i fills cantant plegats.

Fent triplet després del doble concert d’“Eufòria” i acompanyat a l’escenari per la ja habitual Mariona Batalla i el productor Scotty DK, l’egarenc ha ofert un ampli repertori, repassant des de cançons més recents i que s’encaminen més cap al trap i el pop fins a altres de més antigues i properes al rap

El cantant terrassenc Lildami / Lluís Clotet

El concert ha començat al voltant de les 22 hores amb temes com “Ulleres de sol” o “M’és igual“, amb què els fans del raper terrassenc ja ho donaven tot. El recital ha estat de més d’una hora i en tot moment l’auditori ha mantingut l’energia a un nivell força alt.

Alguns pensaven que potser hi hauria alguna “sorpresa”, però segurament no imaginaven que arribés tan aviat. Només havien sonat uns quants temes i Lildami ha explicat que volia donar la benvinguda a un amic. Triquell, que havia actuat just abans, ha tret el cap un altre cop a l’escenari per interpretar amb el terrassenc “4 gats”, la que és possiblement la cançó més reivindicativa i política de la seva discografia.

Els temes de l’últim àlbum de Lildami, “Dummy”, s’han anat entrellaçant amb treballs anteriors com “Tu també moriràs”, “La dels Manel”, “Pau Gasol”, “Serrallonga”, “Collin’ el blat”, “2080” o “Catalano”, que ha introduït reivindicant la música en català amb un “arribarem on arribarem, però ho farem en català”.

Un Lildami vestit amb samarreta blanca i un peto de color fúcsia i arracades del mateix color i en forma de cor, com les seves habituals ulleres, ha definit en més d’una ocasió Terrassa com la capital del Vallès Occidental, ha recordat el seu primer cop al Jove, amb 14 anys, i ha assegurat que “tenim una Festa Major que no ens la mereixem” i que ”sempre és un plaer tocar a casa, però no sabia que seria tant el plaer”.

Jugant amb el públic, fent-lo partícip i protagonista també del concert, l’egarenc no ha parat en quasi cap moment de saltar, ballar i moure’s per l’escenari. 

No ha faltat l’amor extraplanetari del seu últim llançament, “T’estimo igual”, la cançó de l’estiu de TV3 i Catalunya Ràdio; ni tampoc el seu gran èxit “Supermercat”, convertit ja en tot un himne que ha fet embogir tota la concurrència, cantant a l’uníson “M’he enamorat al supermercat / Puja la calor a la secció del congelat”, per acabar un “bolo” que ha convençut tant a habituals dels seus concerts com a alguns que hi anaven per primer cop.

El pop urbà que predica i les barres afilades i enginyoses que el caracteritzen. Històries d’amor, lletres de reafirmació i altres de reivindicatives. L’“imparabla boy” ha demostrat el perquè del seu sobrenom. 

To Top