Festa Major

Desafiant la gravetat per damunt de les bombolles

La plaça Didó va atraure una vintena de grimpaires

Una de les participants, plantant-se en 10 caixes / ALBERTO TALLÓN

El mecanisme és aparentment senzill, per bé que només aparentment. Cal apilar caixes de Coca-Cola, d’aquelles vermelles de plàstic que tenen els bars. Un parell de desenes de participants fan una primera ronda i disposen de dos minuts per apilar-ne tantes com puguin. Es tracta d’un espectacle semblant a la grimpada del pi de la Festa Major de Matadepera, però en mode urbanita.

Òbviament, van lligats amb un arnès de seguretat. Cal una grua, per tant. Aquest concurs d’apilar caixes de Coca-Cola, un dels més peculiars que es fan i es desfan a la Festa Major, va tenir lloc dilluns al vespre a la plaça Didó. Seria com una espècie d’escalada artificial que requereix prou expertesa, habilitat, equilibri i fonamentalment, tranquil·litat.

L’organitzador de tan peculiar concurs és el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, que compta amb la col·laboració de l’empresa Coca-Cola, que ofereix regals als millors grimpaires. Els Castellers de Terrassa hi col·laboren també en l’àmbit de la seguretat. Xavi Salazar va ser l’encarregat de lligar cadascun dels participants i donar-los alguns consells per moure’s bé en les alçades.

Va començar la primera fase amb certs dubtes. Cristian va caure abans d’hora. El mateix li va passar a l’Òscar, que va ensenyar la seva particular tècnica, que van seguir aplicant els que van pujar a continuació. Va apilar 13 caixes, però va caure. També eliminat.

La primera a classificar-se va ser la Clàudia, que va apilar una desena de caixes vermelles. La debutant Queralt Coll, de Viladecavalls, va aconseguir també apilar 10 caixes. Un altre debutant, en Víctor, en va apilar 11.

Expectant i aguantant la xafogor del capvespre, el nombrós públic assistia a l’actuació dels diferents participants. Qui va apilar més caixes, concretament 12, va ser Germán, que, amb només 17 anys, ja va ser el guanyador de l’edició de l’any passat.

L’Àlex va pujar fins a la caixa número 10, la Marta fins a la vuit i en Rafa en va fer 11. Alguns assistents van voler provar fortuna i es van inscriure al darrer moment. Només cal tenir ganes.

To Top