Festa Major

Un Ball de Plaça reivindicatiu i de rebuig del feixisme

Durant els actes, alguns participants i força espectadors han mostrat el seu rebuig al feixisme

L'alcalde Jordi Ballart en un moment del Ball de Plaça / Nebridi Aróztegui

El Ball de Plaça i totes les activitats que se’n deriven han viscut moment de reivindicació i de rebuig al feixisme. El crit de “fora feixistes” ha presidit molta part dels entreactes i hi ha hagut lectures d’alguns manifests en contra de l’extrema dreta i donant suport a la cultura i les tradicions catalanes.

Després de l’Ofici, el Ball de Plaça s’ha convertit en l’atracció de les mirades dels assistents a la Plaça Vella. La Gran Tronada ha donat pas a l’entrada dels integrants de l’Esbart Egarenc, que han fet una demostració amb la seva solvència acostumada per, més tard, acompanyar als polítics que han ballat durant una estona.

La pancarta amb la frase “Jo no ballo amb Vox” que s’ha exhibit / Nebridi Aróztegui

Els Nans també han aparegut en escena i han dut a terme el ball de la Tereseta, que han dedicat a la recent desapareguda Anna Bártulos, professora de l’Institut Can Roca i persona molt vinculada als Nans i Capgrossos de Terrassa. En acabar, han llegit unes paraules explicant per què s’han negat enguany a ballar amb els polítics, per la presència de la formació Vox i fins i tot han exhibit una pancarta en al·lusió a això.

L’Àliga no ha faltat a la seva cita i ha participat de la jornada / Nebridi Aróztegui

Bastoners, amb els seus vestits tradicionals, el Drac de Terrassa, els Gegants i l’Àliga han posat el punt i final de la matinal. Els representants del consistori, amb els encarregats de portar el penó en aquesta Festa Major, la Cobla La Principal de Terrassa, Agrupació Folklòrica Amunt i Crits i Agrupació Sardanista ASERT, s’han dirigit tot seguit al Raval, per poder contemplar

FOTOS | Sortida d’ofici de la Festa Major de Terrassa

To Top