Festa Major

GENT DE LA FM 2023 | Aniol Galí. La versatilitat de la cultura popular

“La festa major és la culminació de tot el que s’ha fet durant l’any”

/ Alberto Tallón

No li queda molt de temps lliure. I no és d’estranyar. Aquest terrassenc de 39 anys i treballador de manteniment del parc de Vallparadís. Gairebé no pot comptar amb els dits de les seves mans les entitats de cultura popular en les quals, d’una manera més intensa o menys, col·labora i participa.

Gegants, Minyons, La Pàjara, El Ball de Serrallonga, Bastoners i Nans i Capgrossos, formen part de les seves activitats que, en aquests dies de Festa Major, augmenten la seva presència en els diferents actes que es programen. Participa més activament en algunes i, en d’altres, explica “dono un cop de mà i ajudo”, quan pot. És tota una vida vinculada a la cultura popular que, assegura, li agrada des de ben petit, perquè ho va mamar a casa.

“La meva família està vinculada a la cultura popular i això ho porto a la sang”, revela. Té molt assumit que aquests dies són dels més importants per als grups locals que es dediquen a això. “La festa major és la culminació de tot el que s’ha fet durant l’any”, comenta. Per estar a punt a l’inici de la celebració, i estar a disposició de qui ho necessiti, divendres es va demanar festa de la feina. No pot faltar a aquesta cita, tot i que, un any, no va poder participar de manera activa.

“No ho vaig poder viure perquè vaig tenir un problema a l’espatlla”, recorda. Un any per oblidar i que va provocar que es mossegués les ungles més d’una vegada per no poder intervenir.

Són dies de gaudi en el doble sentit, per la Festa Major i per la rellevància d’aquests dies dels grups de la cultura popular egarenca. Això sí, són dies amb una intensitat exagerada i, diu, “acabes esgotat”.

To Top