Festa Major

“No he fet mai teatre, però no tinc por escènica”

Ivette Baldó és membre del Drac Baluk Astharot, entitat que va presidir quatre anys, i enguany serà la veu de la Festa Major, en substitució de Joan Salvador, ara regidor

La nova veu de la Festa Major de Terrassa fa anys que forma part del Drac Baluk Astharot / Alberto Tallón

Com va saber que volien que fos la veu de la Festa Major? M’ho van proposar des de l’Ajuntament, fa dos mesos. Em van dir que un dels polítics em va proposar. Sé qui és.

I per què creu que li han proposat a vostè? No ho tinc clar, suposo que confien que ho puc fer bé. Sé que volien fer un canvi i que fos una veu femenina i com que el Joan Salvador ara és regidor, no podia seguir.

Què representa per a vostè que l’hagin escollit per a aquesta tasca? Per a mi és un honor molt gran que m’hagin triat a mi, posar la veu perquè la gent s’assabenti dels actes que es van fent. Em fa molta il·lusió.

Ha fet de presentadora o de “speaker” anteriorment? Dins de les activitats del Drac Baluk, sempre acabo agafant el micròfon, perquè no tinc por escènica i tinc soltesa. No he fet mai teatre ni cap art escènica com a tal.

Per què no li ha interessat? M’agrada molt l’art escènica en general, però suposo que han tibat més altres interessos i mai m’hi he posat.

Encara que no tingui por escènica, ser la veu de la Festa Major no és el mateix. Sí, soc conscient d’això. Soc una persona que fins que no ha palpat el perill, no li té por. Com que no he estat al balcó amb el micro, encara no tinc el nervi. Segurament, el mateix divendres, quan arribi, estaré com un flam, però quan em donin el micro i no pugui anar enrere, els nervis marxaran.

La litúrgia que haurà de seguir ja la coneixia? Més o menys. La gran majoria de tempos i qui balla primer i qui balla després, ho tinc bastant clar. Possiblement, el de dissabte és el que més, perquè com a grup de cultura ja hi he participat. Aquest any és el primer que hi haurà “speaker” a la Festa Major infantil i no ho tinc tant per mà.

Què li ha aconsellat el Joan Salvador? Doncs que porti text extra per si hi ha un moment que s’ha d’omplir o hi ha retard en algun moviment, per continuar parlant perquè no hi hagi molts buits. Que no corri i que parli amb tranquil·litat. I coordinar-se molt bé amb els Ministrils del Raval perquè quedi tot rodó.

El text l’escriu vostè? Des de l’Ajuntament em donen l’escaleta i el guió de, pràcticament, tot el que he de dir.

Què representa la cultura popular per a vostè? És festa, vida, alegria. Per a mi és un motor. És un engranatge que crea sinergies molt maques entre les persones.

To Top