Terrassa

Topless permès a les piscines municipals de Terrassa

Fins ara només es podia fer mentre es prenia el sol

Diversos banyistes, dimarts a la tarda a la piscina de Vallparadís / NÚRIA TORRENS

Aquest serà el primer estiu en què el topless estarà permès a l’interior de l’aigua a les piscines públiques de Terrassa. Un antic decret municipal només permetia restar a la piscina sense la peça que tapa els pits prenent el sol o a l’exterior de la bassa de bany. Ara, el comunicat remès per la Generalitat als ajuntaments informant que han de complir la llei d’Igualtat de Tracte i No Discriminació aprovada pel Parlament el 2020 ha aixecat la prohibició a Terrassa. Des d’ahir, les dones poden banyar-se en topless o, si ho volen, en burquini.

Xavi Ocaña, 35 anys

“El problema està en què fer topless està sexualitzat”

El Xavi ja tenia clar que les dones tenien permès fer topless a les piscines municipals. De fet, subratlla que “ahir vaig anar a la piscina del Club Natació Atlètic-Barceloneta i em vaig adonar que algunes dones estaven fent topless”. En aquest sentit, manifesta que han de ser lliures. “És una decisió que haurien de prendre les dones. El problema està en què fer topless està sexualitzat i hauríem de començar a normalitzar-lo”, assenyala.

Elisabet García, 35 anys

“A les piscines, les dones haurien de poder vestir com vulguin”

“No sabia res del tema, però aquesta setmana me’n vaig assabentar per les notícies”, assegura l’Elisabet. No ha vist ningú fer topless a les piscines públiques de Terrassa. Tanmateix, explica que “a les piscines, les dones haurien de poder vestir com vulguin”. A més, insisteix que els pits no haurien d’estar sexualitzats. “La primera paraula que acostumen a dir els nens és mama. I això també és el seu aliment. Hauria d’estar normalitzat, no sexualitzat”, remarca.

Glòria Letosa, 48 anys 

“S’han d’imposar normes de vestimenta a les piscines”

La Glòria no tenia constància de què fer topless a les piscines municipals estava permès. De fet, comenta que “mai he vist ningú fer topless en aquests recintes públics”. En aquest sentit, declara que “no hauria d’estar permès fer topless. S’han d’imposar normes de vestimenta a les piscines municipals”. Tot i això, sí que està a favor que les dones puguin mostrar els seus pits a les seves piscines privades o a la platja.

Marc Muñoz, 33 anys

“Els que tenen un problema amb això, és per l’educació que han rebut a casa”

“Ahir vaig veure dones fent topless a les piscines de Vallparadís”, indica el Marc. Valora positivament el fet que es puguin mostrar els pits a les piscines municipals. “En aquest sentit, la gent ha de poder fer el que vulgui”. Per altra banda, insisteix que “els que tenen un problema amb això, és per l’educació que han rebut a casa. Si des de ben petit has vist pits contínuament, el més probable és que ara ho tinguis totalment normalitzat”, expressa.

To Top