Terrassa

El comerç local intenta remuntar amb les rebaixes

Cada any, els establiments locals de la ciutat inicien abans la temporada de rebaixes d’estiu

Amb l’arribada de l’estiu, la majoria d’establiments, botigues i comerços de la nostra ciutat han iniciat les rebaixes. Durant el darrer any, els preus han augmentat considerablement i això ha fet que les botigues avancin la temporada de rebaixes d’estiu, amb l’objectiu de fer més atractius els establiments als ciutadans. El domini, cada vegada major, de les grans empreses també és un dels factors pels quals els petits comerços es veuen obligats a iniciar els descomptes més aviat del que és habitual.

Montse Navarro i Irene Nart, de Corset

“No sembla que la gent vingui a comprar”

Les treballadores del Corset, botiga de cotilleria, llenceria i bany del carrer de Sant Pere, han notat la inflació en el baix nivell de vendes dels últims mesos. “Normalment, la feina comença a augmentar considerablement al maig. Aquest any hem tingut el pitjor mes de maig que recordo”, explica Montse Navarro. El Corset ja ha donat tret de sortida a les rebaixes, però la Irene Nart no té esperances de que la situació millori. “No sembla que la gent vingui a comprar a l’estiu. Només els clients habituals”, indica.

Vanessa Cerezo, d’Adela Palop

“Les vendes del mes de maig van ser horribles”

La Vanessa Cerezo és encarregada d’Adela Palop, establiment de roba femenina del carrer de la Font Vella amb més de 25 anys a la ciutat. La botiga va iniciar les rebaixes el passat dimarts 20 de juny, fins i tot abans que comencés l’estiu. L’encarregada del local explica que s’han d’establir preus competitius perquè els consumidors ara tenen altres prioritats. “Amb la inflació, ara la gent prefereix gastar els seus diners en oci, viatges o en menjar fora”. A més, Cerezo afegeix que “les vendes de maig van ser horribles”.

Coraima Moreno, de Scoop Only

“La gent aprofitarà aquesta setmana”

Scoop Only és una botiga de roba del carrer de la Font Vella que ha començat les rebaixes el passat dijous 22 de juny. Coraima Moreno, treballadora de l’establiment assegura que “de moment no ens hem arribat a recuperar del mes de maig tan fluix que vam tenir”. Tot i això, creu que els clients aprofitaran la temporada de rebaixes d’estiu. “durant el cap de setmana no hem tingut molta feina perquè era Sant Joan, però a partir d’aquesta setmana ja tindrem un bon nivell de vendes”, comenta.

Esther Rodríguez, 35 anys

“Aprofito roba de temporades anteriors”

L’Esther lamenta la situació que estan passant els petits comerços pel domini clar de les grans empreses. Té clar que els establiments locals no poden seguir el ritme. “Les botigues de la ciutat no poden seguir totes les tendències ni treure tants models com les grans empreses”. Tanmateix, no comprarà gaire durant les rebaixes. “Últimament, aprofito i arreglo roba de temporades anteriors”. Així mateix, explica que “cada vegada compra menys perquè ens enganyen amb els preus dels productes”, remarca.

Carolina Rodríguez, 33 anys

“Compro al Shein. Tenen rebaixes contínues”

Fa temps, la Carolina acostumava a aprofitar les rebaixes dels comerços locals, però les noves plataformes digitals de roba han canviat aquesta dinàmica. “Ara, pràcticament sempre compro al Shein. Per menys, tens molt més. A més, Shein té rebaixes contínuament”. No obstant, hi ha certs productes que sí que adquireix a les petites botigues. “Quan vull comprar algunes peces de qualitat, com les sabates, sí que vaig als establiments locals”, indica. “És molt trista la situació que estan passant molts establiments”, afegeix.

To Top