Festa Major

La festa més “urban” i millennial

Les nits a Vallparadís tornaran a ser del Jove. Lildami, Triquell, la P.A.W.N Gang o Ladilla Rusa són noms destacats del cartell

Concert de Lildami / Lluís Clotet

Amb una clara aposta per l’escena urbana catalana, les sessions DJ i el talent jove, però sense tancar la porta a altres estils ni posar barreres d’edat, el Jove torna un any més al parc de Vallparadís i ho fa repetint escenari: l’Espai Vela, al Torrent de la Font d’en Sagrera. El Consell de Joves de Terrassa ha preparat una programació que pretén fer les delícies dels adolescents i postadolescents, però que molt probablement atraurà un públic ampli i divers. El calendari d’enguany incorpora noms que ben bé podríem ubicar en altres escenaris de primer nivell de la Festa Major.

Els concerts començaran el divendres a les 21 hores amb Astro Rita i s’allargaran fins ben entrada la matinada de dilluns per acabar amb una sessió DJ a càrrec de Mia Flaw, a partir de les 3 hores. Hi haurà diversos cantants locals, d’entre els quals destaca Lildami, que diumenge a les 21.45 hores presentarà el seu darrer treball, “Dummy”. També es podrà gaudir, entre altres, del pop metafísic de Galgo Lento, la mitjanit de diumenge a dilluns.

L’“urban” català estarà representat per Lildami, però també hi serà un altre dels màxims exponents, la P.A.W.N. Gang (la nit de dissabte a diumenge a les 1.30 hores), un dels primers grups a apostar per un estil totalment desconegut en aquell moment a Catalunya: el trap en català. També el duet sabadellenc Bounce Twice (la mitjanit de dissabte a diumenge), un grup sense un estil definit a qui agrada fer de tot i no tenir etiquetes, però que podríem emmarcar en l’”under urban”; el trio barceloní d’electrònica i músiques urbanes LGTBIQ Las Bajas Pasiones (dissabte a les 22.30 hores); el duet valencià de rap electrònic Pupil·les (diumenge a les 22.30 hores) o el grup de rap B de Banco (la nit de diumenge a dilluns a les 1.30 hores). El santquirzenc Triquell, que es mou entre el pop i la música urbana, actuarà diumenge a les 20 hores, mentre que l’electropop de Ladilla Rusa sonarà la mitjanit de divendres a dissabte.

P.A.W.N. Gang, pioners del moviment trap a Catalunya

La P.A.W.N. Gang (Pretty Ass White Niggas Gang) es va formar a Barcelona a finals del 2011. El seu primer senzill va ser “A-Kuatra set” i des d’aleshores la seva popularitat va anar creixent a través dels seus videoclips penjats a YouTube per fer un estil totalment desconegut a Catalunya en aquell moment. Tenen el mèrit de ser pioners i referents del moviment trap a Catalunya. Han estat font d’inspiració de tota una promoció d’artistes i grups d’estil urbà; un moviment que avui dia s’ha convertit en tot un fenomen musical i cultural. El passat 9 de juny van publicar “Sassa”, un tema estiuenc i fresc amb un “beat” on predomina l’afrotrap. Es tracta del primer tema dels graciencs en aquest estil,  sota la producció de Maken Row; una cançó que suposa el primer avançament d’un nou disc que sortirà a finals d’any.

La festa més “urban” i millennial
To Top