Terrassa

Les famílies mostren descontentament respecte al curs escolar

Els representants de l’associació terrassenca La Pepeta esperaven millores que no han arribat

L’associació terrassenca La Pepeta ha mostrat el seu descontentament respecte a aquest curs escolar. Han assegurat que moltes de les principals demandes que es van fer saber –i moltes de les que fa anys que reclamen– no s’han dut a terme. “La sensació general és de desgavell”, assegura Anna Salvé, una de les representants de la Pepeta. Salvé indica que hi ha molts temes a millorar, destacant la climatització de centres i la falta de resposta que hi ha hagut sobre el tema. “La climatització és molt important, sobretot ara que l’inici de curs s’avança i fa molta més calor a les aules”, explica Anna Salvé.

Tiago Romeu, representant de La Pepeta, ha indicat que “aquest curs ha estat complicat perquè esperàvem millores i solucions que no han arribat”. Romeu també comparteix l’opinió d’Anna Salvé pel que fa a la climatització dels centres escolars. “No ha passat i no està previst”, assegura. En la mateixa línia, Damià Hoyos, també representant de la plataforma reconeix que “hem estat molt crítics amb la situació”. En aquest sentit, assegura que a Terrassa la situació és molt greu pel que fa a recursos educatius. “Hem fet una aposta per fer treball conjunt amb direcció”, afegeix.

Menjadors escolars i casals d’estiu d’escoles bressol

Uns dels temes que preocupa a la Plataforma d’AMPA i AFA de l’Escola Pública de Terrassa és el concurs de menjadors escolars i els casals d’estiu d’escoles bressol municipals. “El pes i la responsabilitat no pot recaure a les associacions de famílies”, assenyala Tiago Romeu. Des de la plataforma La Pepeta esperen que les qüestions dels menjadors escolars i les respostes corresponents se solucionin i arribin de cara al curs vinent. “És difícil ser optimista perquè fa molt temps que ho demanem”, assegura desmotivat Tiago Romeu. “És important invertir en l’escola pública, que és on hi ha alumnat amb més necessitats”, destaca Romeu.

L’avançament del curs “no va funcionar”, diu La Pepeta

Des de La Pepeta, asseguren, que l’avançament del curs escolar no va funcionar El passat curs calendari de la Generalitat va modificar la jornada lectiva pel mes de setembre. Va marcar que el curs escolar 2022-2023 començaria el 5 de setembre per a infantil i primària i el dia 7 de setembre pel torn dels alumnes de secundària, batxillerat i formació professional, avançant-lo respecte als cursos anteriors. També es va aplicar una jornada compactada de matí durant el mes de setembre i tardes de lleure educatiu. “D’educatiu no van tenir res”, assenyalen les famílies terrassenques.

Les famílies mostren descontentament respecte al curs escolar
To Top