Terrassa

Comencen les obres de recondicionament del Mercat de la Independència

La primera fase del projecte està pressupostada en 1,7 milions d’euros i finançada en gran part amb fons Next Generation. Contempla la reparació reparació de les cobertes, la substitució de les lluernes lineals i la reforma de la xarxa de sanejament

/ Nebridi Aróztegui

Després que el passat mes de gener l’alcalde Jordi Ballart anunciés que arribarien 1,9 milions d’euros dels fons Next Generation per a la modernització dels mercats municipals en el segon intent de l’Ajuntament per accedir a aquesta ajuda, aquest dimecres el consistori ha informat que comencen les obres al Mercat de la Independència amb una primera fase en què es repararan les cobertes, se substituiran les lluernes lineals i es reformarà la xarxa de sanejament.

D’aquesta manera, millorant l’estanquitat i impermeabilitat dels tancaments, es fomentarà l’estalvi energètic en les instal·lacions, així com la millora del confort tèrmic i de la il·luminació natural de l’edifici, assegura el consistori, que detalla que es pretén oferir “un espai més saludable, més confortable i més segur per a la ciutadania i paradistes”.

Les actuacions estan pressupostades en 1.698.081,95 euros, dels quals 1.172.830,28 euros corresponen a la subvenció del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través dels fons Next Generation, mentre que l’Ajuntament de Terrassa n’aportarà 525.251,67.

Les obres, que han estat adjudicades a l’empresa REHATEC OBRES I RESTAURACIONS, SAU, tindran una durada de deu mesos durant els quals el mercat mantindrà la seva activitat.

Serà la primera de tres fases d’un projecte que contempla” reparar i reinterpretarar els sistemes de coberta i façana de tot l’edifici amb l’objectiu de realçar les seves qualitats arquitectòniques i patrimonials, recuperant i consolidant el seu valor, i de condicionar-lo dins els paràmetres de confort i eficiència tèrmica actuals”, explica l’Ajuntament, que destaca que, a la vegada, es donarà resposta a les exigències de les normatives vigents.

En les properes fases de les obres de recondicionament del Mercat de la Independència també està previst intervenir en les obertures, els porticons i les façanes de l’edifici.

El projecte de modernització dels mercats municipals també inclou treballs que es faran properament al Mercat de Sant Pere i que s’aprovaran en breu. En els dos equipaments es preveu “adaptar els espais i la seva activitat a la sostenibilitat econòmica i mediambiental, així com apropar la digitalització als seus processos per satisfer les necessitats de les persones compradores i els nous hàbits de consum”.

De fet, el projecte de millora i transformació dels mercats municipals contempla diferents actuacions:

  • Transformació del punt de venda: a banda de les obres de recondicionament mencionades, implantació dels tiquets electrònics als comerços participants; adaptació de noves eines de comunicació externa amb la clientela; i instal·lació de
    taquilles intel·ligents refrigerades.
  • Transformació digital: personalització, millora i adaptació dels marketplace; millora i implantació de noves tècniques de comunicació i màrqueting; instal·lació de sistemes de publicitat digital; i instal·lació de sistemes de control d’accessos i telegestió.
  • Sostenibilitat i economia circular: posada en marxa de diferents campanyes per evitar el malbaratament d’aliments i la reducció de l’ús de plàstics d’un sol ús.
  • Cadena de subministrament i traçabilitat: incorporació al marketplace de proveïdors de km 0.
  • Sensibilització i formació: formacions per als comerciants en l’ús de les noves eines digitals i campanyes per a la millora de la sostenibilitat per part de la clientela a l’hora de comprar als mercats.
  • Altres: diferents campanyes comercials per a l’impuls de la compra als mercats municipals i instal·lació de xarxa wifi als mercats de Sant Pere i de la Independència per facilitar la telegestió de la xarxa.
Comencen les obres de recondicionament del Mercat de la Independència
To Top