Terrassa

Aturada de nou l’adjudicació del menjador escolar a Terrassa

El procés queda suspès per un recurs de l’empresa Serhs

El servei del menjador escolar a les escoles públiques de Terrassa continua en l'aire / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Doncs no s’havia acabat. El serial de l’adjudicació del menjador escolar de Terrassa ha pres un gir inesperat, fins i tot per al propi Ajuntament, amb un recurs de Serhs, l’antiga concessionària (i actual, en pròrroga) del servei i una de les aspirants al nou. El llarg i tortuós concurs el va guanyar Fundesplai el 2021 però una sentència va desestimar la seva opció i el menjador va passar, aquest any, a una altra empresa, Mediterránea de Càtering. Ja estava fet, fins i tot amb procediments d’aprovació municipal d’urgència, però un pas legal més de la tercera en litigi, Serhs, torna a paralitzar el procés, i és molt probable que segueixi gestionant el servei, almenys de manera provisional, el curs vinent.

El consistori ha confirmat aquest dilluns la informació desvetllada a xarxes socials per l’associació de familiars d’alumnes de l’Escola Enxaneta, que denunciava el “despropòsit burocràtic” al menjador i deia que un recurs “d’ultima hora” obligava a ampliar el contracte a Serhs.

Així és. Quan, el juliol del 2021, l’Ajuntament va declarar Fundesplai guanyadora del concurs, Serhs i Mediterránea de Càtering van presentar sengles recursos especials que tenien efectes de suspensió de l’adjudicació mentre durés el procediment.

Transcorregut un any i mig es va conèixer la resolució. El 10 de febrer passat, l’Ajuntament va rebre la comunicació: el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic desestimava la demanda de Serhs, però estimava la de Mediterránea en argumentar que el defecte de forma tingut en compte pel consistori en rebutjar la seva oferta no era suficient per excloure aquesta empresa del concurs.

L’administració municipal disposava de dues opcions: o bé, convençuda de les seves raons, interposava també un recurs contra aquesta decisió del tribunal, o bé l’acatava i obrava en conseqüència, tornant enrere, assumint el parer de la resolució i atorgant a Mediterránea la puntuació que haura obtingut sense aquell formalisme. Es va decantar per la segona, sobretot per no dilatar més el procés, per no deixar passar un mínim de dos anys en una situació de temporalitat amb un servei signat l’any 2015 i ja expirat.

Recursos i més recursos

Mediterránea era la guanyadora de la carrera, però Fundesplai (que havia de rebre l’abonament de la fiança dipositada) i Serhs van interposar-ne recursos per la via contenciós-administrativa, actuacions que no aturaven el procés. El passat 15 de maig, durant una comissió informativa municipal “extraordinària i urgent”, s’aprovava l’adjudicació a Mediterránea, però s’informava també de la presentació de la demanda de Fundesplai. Era una demanda que, segons l’àrea d’Educació, no aturava el procediment.

No obstant això, el fet de readjudicar el servei permetia els aspirants presentar també un recurs especial al tribunal de contractes. I Serhs ho ha fet. I, ara sí, el procés queda paralitzat de nou. L’Ajuntament espera a formalitzar el nou contracte abans del curs 2023-24 si el tribunal no admet el recurs o si, un cop admès, el desestima. Si no és així, la nova pròrroga a Serhs està servida. Un altra vegada.

Aturada de nou l’adjudicació del menjador escolar a Terrassa
To Top