“Vull expressar el meu absolut compromís amb la ciutat de Terrassa“, ha començat dient Jordi Ballart, en el discurs institucional com alcalde. “Avui no és el dia de l’Ajuntament, és el dia de la ciutat, de tota la ciutat”.
Ballart té com a objectiu aquest mandat, ha dit, enfortir la unitat de la ciutat, l’orgull de pertinença. En els anys vinents, Terrassa arribarà als 250.000 habitants, però “el que fa gran a la ciutat és la seva empenta, la seva qualitat de vida i la seva justícia social”. Objectius, diu, que només són viables “des de la unitat, enfortint la riquesa que és la nostra diversitat. Això és terrassenquisme del segle XXI“, una Terrassa “de llibertats i de respecte”.
“El que fa gran a la ciutat és la seva empenta, la seva qualitat de vida i la seva justícia social”
La dinamització de l’economia, la projecció de la ciutat i la cohesió social són alguns dels objectius del mandat. També l’impuls “d’un districte tecnològic a Terrassa, per fer un salt endavant com vam fer el segle XIX”. Per Ballart, aquest serà “un mandat decisiu per posar Terrassa en l’horitzó de la dècada 2030-2040”.
La setmana vinent començarà a caminar el nou govern i l’alcalde ha volgut agrair als socis, ERC i JxT, que hagin “posat per davant el que ens uneix”. El tripartit és un executiu, “amb visions diferents de país, però prou seriós per posar l’accent en les coincidències”. Un equip de “persones molt preparades”, de “bones persones“, ha dit, i ha volgut mencionar de manera expressa al seu soci en el mandat 2019-2023, el republicà Isaac Albert, la persona que va portar bona part del pes de l’administració municipal en els moments més difícils del mandat.
“Impulsarem un districte tecnològic, per fer un salt com vam fer el segle XIX”
Els pròxims quatre anys, tres iniciatives marcaran el to del mandat polític. La voluntat “d’assolir acords puntuals i de fons, en un context” marcat per la irrupció de l’extrema dreta a l’Ajuntament; l’acostament al PSC, el primer partit de l’oposició, “amb qui tenim marge per entendre’ns més enllà de les nostres diferències”; i l’impuls “d’un pacte que defineixi els valors democràtics“. A partir de dilluns, ha anunciat Ballart, el govern farà arribar als partits una primera proposta de pacte per un “compromís amb els valors socials”.
En el primer discurs del mandat, l’alcalde s’ha referit al pacte de govern i al pla de govern, que defineix les prioritats dels primers cent dies i que servirà com a referent en la redacció pla de mandat. A la tornada de l’estiu, Ballart es bolcara, ha explicat, en l’impuls d’un “fòrum de ciutat, un punt de trobada per posar en comú propostes de ciutat” al que es convidarà a participar “als partits, els actors socials, els agents socials i econòmics, com la Cambra de Comerç, la Cecot i els sindicats. Hi ha molta feina a fer i molts projectes”.
“Després de l’estiu farem al Papa Francesc la presentació oficial de la candidatura de la Seu d’Ègara a Patrimoni Mundial de la Unesco”
Entre ells, l’impuls a la candidatura de la Seu d’Ègara com a Patrimoni Mundial de la Unesco. Després de l’estiu, el projecte “farà un pas històric amb la presentació oficial de la candidatura al Papa Francesc“. L’Ajuntament ja té audiència a Roma i l’alcalde demana als grups municipals amb representació a la Generalitat i al Govern de l’Estat “que demanin el seu suport al projecte”.
A l’agenda del govern també hi ha temes pendents com la B-40, la ronda Nord, el greuge tarifari i l’estació Terrassa Oest, que Ballart tornarà a posar sobre la taula dels governs català i espanyol, amb els que espera reunir-se. Ja ha demanat audiència amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ho farà amb el president que surti de les eleccions generals del 23 de juliol.