Terrassa

Dos instituts de Terrassa investiguen com reduir la contaminació

Alumnes de secundària de l’Institut Jaume Cabré i l’Escola Tecnos exposen a la UAB el seu treball de recerca sobre com reduir la contaminació atmosfèrica

Estudiants de segon i tercer d’ESO del centre Jaume Cabré i Escola Tecnos presenten els seus treballs de recerca en què investiguen la contaminació atmosfèrica. La jornada d’exposicions serà avui a l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’estudi s’ha anat fent al llarg del curs, en col·laboració amb experts de la Universitat i diferents centres de recerca. També han participat en el projecte els instituts Ca n’Oriac i Narcisa Freixas i Cruells de Sabadell.

L’alumnat ha investigat la qualitat de l’aire del seu centre escolar i als voltants. A partir d’aquí, han estudiat quines són les accions que es podrien implementar per millorar-la.
Els treballs de recerca s’han dut a terme gràcies al projecte europeu Multipliers, en què participa la UAB. El projecte pretén ampliar les oportunitats d’aprenentatge científic dels alumnes, així com despertar el seu interès davant reptes socials i mediambientals.

La jornada, a més de les presentacions, també disposarà de quatre tallers perquè els estudiants aprenguin a divulgar tot el que han après durant el curs. La il·lustradora Núria Inés treballarà amb l’alumnat amb l’objectiu de crear un storytelling, exercir de periodistes i fer un stop-motion. A més, participaran en diferents jocs en què hauran de mostrar les seves habilitats per tal d’aconseguir una ciutat menys contaminada.

Col·laboració amb experts

Per tal de fer les recerques, s’ha establert una xarxa de col·laboració o comunitat de ciència oberta (OSC). En aquesta, hi han participat científics i experts de centres com l’Escola d’Enginyeria, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), el Centre de Visió per Computador (CVC), l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) i els Open Labs de la UAB. L’alumnat presentarà els treballs als investigadors d’aquests centres participants, així com els materials amb què ha explicat els resultats obtinguts.

To Top