Terrassa

Cauen més de 110 litres per metre quadrat a Terrassa

Incidències en diversos punts de la ciutat pels aiguats

Aspecte de la riera del Palau, al barri de la Cogullada / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Els xàfecs han tornat amb força aquest dimarts a Terrassa. El Servei Meteorològic de Catalunya havia activat el pla Inuncat en prealerta per possibilitat de pluges fortes amb perill moderat al Vallès Occidental entre les 8 i les 14 hores i entre les 20 i les 2 hores i perill alt entre les 14 i les 20 hores i just a les 14 hores s’ha iniciat un fort aiguat. S’ha esfondrat un mur al MNACTEC i un altre a Can Gonteres.

La intensitat de la precipitació no ha estat constant. Hi ha hagut moments amb més aigua, llamps i trons que altres.

Només la Policia Municipal ha rebut 150 trucades en poc més d’una hora. Segons una primera estimació, a Terrassa es té constància d’unes 50 incidències relacionades amb les pluges torrencials d’aquest dimarts. Una de les més greus ha estat l’esfondrament d’un sostre al carrer de Galvani, que no ha ocasionat víctimes però que sí ha obligat als Serveis Socials a buscar un allotjament provisional per als damnificats.

Segons el Meteocat, a partir de les 15.30 hores i durant dues hores es podien produir fenòmens meteorològics severs amb pedra de més de dos centímetres, ratxes de vent de 25 metres per segon, esclafits i tornados o mànegues amb probabilitat alta al Vallès Occidental.

De fet, a quarts de quatre ja ha començat a pedregar al centre de la ciutat. En altres zones, ha començat abans.

L’alcalde de Terrassa ha activat el Pla d’Emergència Municipal en alerta. 

L’enfonsament d’un mur durant la tempesta ha obligat a desallotjar el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), a la rambla d’Ègara. L’avís als serveis d’emergències ha arribat a les 15.51 hores. Almenys una dotació de Bombers de la Generalitat hi ha intervingut.

El xàfec ha provocat la caiguda d’un troç d’un muret d’una exposició situada a la planta -1 del museu. El MNACTEC ha informat que aquest dimecres tancarà portes  per poder avaluar els danys de la tempesta. Els arquitectes estudiaran l’estat de la paret afectada. Al carrer de l’Eucaliptus, a Can Gonteres, s’ha esfondrat un altre mur.

/ Nebridi Aróztegui

A la C-16, la calçada ha quedat tallada en ambdós sentits a Terrassa, del quilòmetre 22 al 24. També han quedat afectades la C-58 i la B-40. Passades les 17.30 hores, però, s’ha reestablert el trànsit a les tres vies.

La ronda Ponent també s’ha tallat.

A la carretera d’Olesa, l’aigua ha arrossegat material d’una empresa de construcció i la policia ha procedit a tallar la via. L’acumulació d’aigua ha aixecat el paviment al Vapor Gran.

Al voltant de la rotonda del Doré, diversos comerços han quedat plens d’aigua.

Segons el meteoròleg terrassenc Marc Silvestre, a les 16 hores la tempesta de Terrassa estava a punt d’assolir els 100 litres en alguns barris en poc més d’una hora.

Algunes línies d’autobús han patit afectacions a causa de les intenses pluges que afecten a la ciutat. Alguns busos poden circular fora del seu horari o recorregut habitual.

FOTOS i VÍDEOS | Xàfec amb pedra de més de dos centímetres a Terrassa

To Top