Terrassa

Arriba l’Operació Quilo del Banc dels Aliments

La iniciativa pretén recollir de manera virtual i física aliments i diners per poder distribuir-los a famílies i persones amb necessitat

Operació Quilo del Banc dels Aliments a Terrassa

La Fundació Banc dels aliments organitza per aquest divendres 2 i dissabte 3 de juny l’Operació Quilo. Amb aquesta iniciativa es pretén recollir de manera virtual i física aliments i diners dels quals manca el Banc i així poder distribuir-los a famílies i persones amb necessitat.

A la iniciativa s’hi sumen voluntaris d’Entitats de Terrassa: Fundació Busquets, ACAU, Les Fonts Solidària, Parròquia de Sant Josep i El Rebost, que recolliran aportació econòmica dels seus clients. Per altra banda, a través de 4 punts físics – Evaristo i els tres Talló de la ciutat- també es farà recollida d’aliments.

La distribució en situació alarmant

El departament de Distribució i Relació amb les Entitats de la Fundació va alertar a les entitats beneficiàries i als delegats del Banc de la greu situació a la qual s’ha arribat per garantir l’accés a una alimentació adequada. Una sèrie de fets han anat causant una davallada en les assignacions i en els mesos vinents encara suposarà una reducció més dràstica.

“La situació és preocupant”, explica Albert Soler, coordinador del Rebost de Creu Roja de Terrassa. “Amb la pandèmia s’ha arrossegat una crisi social i sanitària que ha augmentat el nombre d’usuaris de famílies que necessiten rebre aliments, concretament hem passat de 1.600 a 2.400 famílies, i no creiem que això canviï”, assegura Soler.

La reducció significativa dels quilograms rebuts a través del programa FEAD (Fondo de Ayuda Europea a los Desfavorecidos), amb la supressió de productes bàsics com la llet i l’oli durant el 2023, o l’increment del cost dels aliments, amb una inflació que pels productes que el departament compra directament suposa el 25%, són alguns dels fets que han derivat a aquesta situació.

El departament de Distribució i Relació amb les Entitats de la Fundació també ha assegurat que hi ha hagut una disminució de les donacions a causa de la situació econòmica general, i que afecta en la seva capacitat per mantenir el ritme de compra mensual de productes bàsics com llet, oli, tonyina, ous, patates o productes per lactants, destinats a 137.000 persones mensualment. A través de l’Operació Quilo, el Banc dels Aliments espera recaptar aliments i diners per pal·liar la situació i continuar garantint l’accés a una alimentació adequada a tot aquell que ho necessiti.

To Top