Terrassa

La gent de Terrassa surt a votar

Aquest diumenge els terrassencs i terrassenques decideixen el futur de la ciutat i ens expliquen la importància de sortir a votar

Terrassencs votant aquest diumenge a Terrassa / Nebridi Aróztegui

Tret de sortida a les eleccions municipals del 2023. Aquest diumenge 28 de maig els col·legis de Terrassa han obert les seves portes i han anat rebent terrassencs i terrassenques que sortien a votar. Són les 11 del matí i m’he desplaçat fins a l’Escola Abat Marcet. Els membres de les meses agafen documentació i la gent va posant el sobre a la caixa. Alguns membres dels partits donen voltes pel pati i saluden als que entren. L’aula de l’escola, que està vestida de dibuixos infantils i sanefes a les parets, aquest diumenge reuneix a terrassencs que volen decidir el futur de la seva ciutat. És l’hora de la veritat.

La jornada, fins al moment, sembla tranquil·la. Ja no hi ha mascaretes, distàncies de seguretat i llargues cues. Els terrassencs entren a l’escola, agafen les butlletes del partit, voten i surten. I així repetidament. Al carrer no es respira un aire diferent. No hi ha acumulacions de gent. Sembla un diumenge com un altre, tot i que en realitat és més que això. Aquest diumenge és important per molts motius. Principalment, perquè les coses poden canviar o no, però ho decidim nosaltres. És un dia rellevant perquè tots els terrassencs tenim dret a vot, i anys endarrere això no era possible. És un diumenge crucial perquè el nostre vot influeix en qüestions de la nostra vida quotidiana i avui pot ser un dia decisiu.

Els terrassencs i terrassenques han sortit a votar. Ens expliquen com han seguit la campanya electoral i la importància del vot.

L’Albert Tortosa ha votat a l’Escola Abat Marcet

L’Albert és un dels terrassencs que aquest matí ha votat. “Jo tenia clar a qui votaria”, assegura l’Albert. “He seguit la campanya únicament del partit que m’interessava”, continua explicant. L’Albert considera que és important sortir a votar si estàs content amb la feina que estan fent els actuals o bé, si creus que ho poden fer millor els que vindran. “Votar permet fer selecció d’aquells que vols i rebutjar els que no vols que governin”, conclou el terrassenc.

El Joaquim ha votat a l’Escola Abat Marcet

El Joaquim és un altre terrassenc que, acompanyat de la seva família, ha sortit aquest diumenge a votar a l’Escola Abat Marcet. “Jo tenia clar a qui no votaria”, explica el Joaquim. “M’he llegit tots els programes electorals i així he pogut descartar aquells partits que no m’interessaven”, indica el terrassenc. El Joaquim creu que és molt important sortir a votar. “És l’únic moment on pots castigar els polítics i obligar a fer tot allò que diuen just abans de les eleccions”, assegura el Joaquim.

La Judit Turu ha votat a l’Escola Abat Marcet

La Judit ha sortit a votar aquest diumenge acompanyada de la seva família. “A mi m’ha costat decidir a qui escollir, ho he pensat molt aquesta setmana”, assegura. La Judit creu que votar és un dret que s’ha de fer servir. “És molt important sortir a votar, és un dret que ens l’hem guanyat i no l’hem de menystenir”, continua explicant. “Tots tenim poder de decisió i de vegades no ens som conscients”. La Judit assegura que si no votem, ho faran uns altres per nosaltres.

El Dani Claveria ha votat a l’Escola Abat Marcet

El Dani és un jove que avui també ha votat a l’Escola Abat Marcet. “Ja fa temps que tenia decidit a qui votaria”, assegura el Dani. El terrassenc explica que no ha seguit la campanya ni ha llegit el programa electoral perquè des de sempre ha votat al mateix partit o similars. “Sempre és important sortir a votar, encara que votis en blanc”, explica, i afegeix “és necessari fer un esforç”.

El Jaume Cot ha votat a l’Escola Abat Marcet 

El Jaume Cot i la seva família han sortit a votar. “Jo tenia clar a qui votaria avui”, explica el Jaume. “No he seguit la campanya molt de prop, però sí que conec els principals partits i el discurs que tenen i m’he basat en el que coneixia d’ells”, assenyala el terrassenc. El Jaume també considera que és molt important trobar un moment per sortir a votar. “Del poc que ens deixen fer com a ciutadans, no costa res sortir un dia, és realment rellevant i val la pena participar”, assegura el Jaume.

La gent de Terrassa surt a votar
To Top