Terrassa

Jordi Ballart torna a guanyar les eleccions amb 11 regidors

El PSC repeteix 7 regidors i Vox entra com a tercera força amb 3 edils

Jordi Ballart, celebrant els resultats / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Jordi Ballart ha guanyat les eleccions municipals a Terrassa amb 11 regidors, un més que fa 4 anys. Tot per Terrassa ha estat per segona vegada consecutiva el partit que ha obtingut més vots a les municipals. L’any 2019 ja va irrompre amb força i de manera inesperada a l’Ajuntament després que Ballart estripés el carnet del PSC i haver-se presentat sota unes noves sigles. S’ha escrutat ja el 100% dels sufragis.

La segona força més votada ha estat, igual que fa quatre anys, el PSC, que ha repetit els set regidors. La gran sorpresa de la nit ha estat la irrupció de la ultradreta de Vox, que s’ha convertit en la tercera força política de Terrassa amb 3 edils. ERC ha aconseguit 2 representants, igual que Junts per Terrassa. Ciutadans ha desaparegut del panorama municipal. Ha perdut els 3 representants que tenia, mentre que el Partit Popular ha tornat a l’escenari amb 2 regidors.

Durant aquests quatre anys, Ballart ha governat formant govern amb els 5 regidors d’Esquerra Republicana, comandats per un Isaac Albert que ja no hi és. La cap de llista de la formació independentista és ara Ona Martínez. L’alcalde ja va anunciar en campanya que pensava reeditar aquesta aliança tot i que tingués majoria absoluta, però Tot per Terrassa i ERC no sumen. Es queden en 13 regidors, a un dels 14 necessaris per a la majoria absoluta. Caldria afegir a l’equació Junts per Terrassa per arribar a 15 regidors.

FOTOS | Jordi Ballart guanya les eleccions, eufòria a la seu de Tot per Terrassa

El PSC es manté com a segona força amb els mateixos 7 regidors i sembla lluny de qualsevol pacte de govern. Només pactant amb Tot per Terrassa podrien governar.

Junts per Terrassa s’ha mantingut amb dos regidors. Igual que fa quatre anys, Terrassa en Comú Podem s’ha tornat a quedar sense representació. Qui sí que ha entrat en aquestes municipals és el Partit Popular de Terrassa, amb 2 representants.

Dos terços de dones

Per primera vegada a la història, el ple de l’Ajuntament de Terrassa tindrà dues terceres parts de dones i només un terç de representants masculins. Les dones seran 18 i els homes la meitat, 9.

To Top