Terrassa

Qui ha dit que no interessa el debat polític?

Més de 300 persones van assistir a un debat electoral que va generar un gran interès

El debat del Diari de Terrassa va tenir moltes mirades diferents / Nebridi Aróztegui

Existeix la percepció, equivocada o no, que la política interessa cada dia menys. Una impressió que no es correspon amb el ple que va registrar la sala d’actes de LaFACT, plena a vessar amb més de 300 persones per assistir al debat organitzat pel Diari de Terrassa. Ni la pluja va aturar l’interès dels ciutadans, que van respondre a la convocatòria pocs dies abans de les eleccions municipals d’aquest diumenge.

Les candidates i els candidats, els vuit presents, eren conscients del que estava en joc, una darrera oportunitat per millorar expectatives.

Fora del discurs divergent d’uns i altres, la bona relació entre tots va ser visible des de la seva arribada al recinte, tots puntuals sense cap distinció. La tensió, moderada, va arribar després. Però sempre sota control. En la foto inicial, fora de la sala del debat, certa tensió en els rostres. Més tard, ja a la sala, l’editor del Diari de Terrassa i moderador del debat, Marc Basté, els va traslladar els punts fonamentals del mecanisme del debat. Atenció a les paraules i en acabat, fugida massiva i col·lectiva al bany per arribar a l’inici de debat sense cap impediment.

Ja en el debat, la participació del públic es va anar incrementant a mesura que pujava la intensitat de la discussió, Aplaudiments dels acòlits, algun xiulet, aïllat, dels oponents.

I uns petits apunts fora de focus: va predominar el negre en la roba dels participants; només Isabel Martínez (Ciutadans) va utilitzar el castellà en alguna intervenció; Jordi Ballart (TxT) i Marta Giménez (PP) van ser els únics que no van fer servir suport escrit; membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca es van manifestar a la sala; i només en el minut d’or final va aparèixer la paraula independència.

To Top