Terrassa

ERC proposa un pla de xoc de manteniment dotat amb 20 milions d’euros

L'alcaldable Ona Martínez, i la número 5 d'ERC, Montse Font

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha anunciat aquest dijous un pla de xoc de manteniment dotat amb 20 milions d’euros de fons propis de l’Ajuntament. La formació considera que Terrassa pateix un “endarreriment històric” en manteniment i calcula que el dèficit supera els 75 milions d’euros, descomptant-hi l’obra nova i les instal·lacions esportives, per les quals també proposen un pla de xoc específic amb 7 milions d’euros.

“La ciutat ha envellit pel que fa al parc d’equipaments públics i això té un impacte directe a la percepció de brutícia i inseguretat”, ha alertat la número 5 de la candidatura, Montse Font. “Portem més d’una dècada de desinversió i això és, en bona part, la causa d’una ciutat gris que vam heretar i que volem deixar enrere. És evident que no ho podrem fer en un sol mandat, però és l’hora d’apostar fort pel manteniment i la reparació”, ha exposat, per la seva banda, la cap de llista republicana, Ona Martínez, que ha detallat que el pla inclouria tant carrers i espais públics com equipaments i edificis municipals amb “reparació de cobertes que tenen filtracions, incompliments normatius d’instal·lacions, façanes, reparacions estructurals com esquerdes, prevenció de riscos laborals, climatització, accessibilitat, espais com la Fira o els espais de les entitats, edificis catalogats, com el Castell Cartoixa o la Masia Freixa; teatres, el Condicionament Terrassenc o el propi edifici del Raval, la Masia dels Bellots i els mercats municipals”.

“És irresponsable plantejar nous equipaments i no mantenir allò que ja tenim”, sosté l’alcaldable, que ha indicat que aquests 20 milions que proposen es podrien complementar amb aportacions d’altres institucions, com els fons europeus Next Generation, però “serien de més a més”. “Aquests 20 milions han de ser propis del pressupost municipal”, ha dit.

Alhora, Martínez s’ha comprès a fer públic durant els primers cent dies de mandat el document detallat de prioritats de manteniment, calendari i import, explicant el per què de cada inversió i per quin motiu es prioritza.

To Top