Terrassa

ERC proposa crear una oficina d’igualtat de drets i no discriminació

Els republicans també aposten per una nova àrea organitzativa municipal transversal que doti tota l’acció de govern d’una mirada interseccional

Najima Ouled-Taher, Alex Aranda, Ona Martínez i Montse Font

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) impulsarà a Terrassa l’obertura d’una oficina d’igualtat de drets i no discriminació local, com a equipament de referència a l’hora d’informar i assessorar, i com a servei d’atenció i denúncia per poder acompanyar i atendre aquelles persones que hagin patit alguna discriminació. Els republicans volen agrupar diversos serveis ja existents en una sola oficina que funcioni com a finestreta única “perquè qualsevol persona que pateixi a Terrassa qualsevol mena de discriminació pugui ser ben atesa, acompanyada i assessorada”, ha explicat aquest dimecres la número 3 de la candidatura, Najima Ouled-Taher.

L’alcaldable de la formació, Ona Martínez, ha precisat que aquesta nova oficina agruparia serveis com la Casa Galèria, el Servei d’Atenció i Denúncia per Víctimes de Racisme (SAiD) i el Servei d’Atenció a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG) en un únic espai físic encara per determinar. La cap de llista republicana ha detallat que en un primer moment i de forma provisional, l’oficina es podria situar en algun dels espais que ja acullen aquests serveis, amb el trasllat dels altres dos, mentre es busca i es prepara la ubicació definitiva.

Martínez també ha anunciat que el partit vol crear una nova àrea de gestió municipal transversal amb una perspectiva matricial que doti tota l’acció de govern i aglutini “aquestes mirades interseccionals, les polítiques transversals com poden ser les de participació i transparència, però sobretot la mirada d’igualtats de drets i de tractes, de LGTBi, polítiques de gènere, ciutadania i antiracisme, cicles de la vida…”. “L’Ajuntament ha tingut tradicionalment una estructura molt rígida que ha quedat desfasada. Modernitzar la ciutat vol dir també modernitzar l’Ajuntament. Per això impulsarem un canvi organitzatiu. No deixarem de tenir unes àrees jeràrquiques però avançarem cap a una major flexibilitat”, ha indicat la número 1 d’ERC.

Seguretat

Montse Font, actual regidora i número 5, ha explicat també que Esquerra vol que les polítiques de seguretat a la ciutat es coprodueixein entre tots els serveis, apostant per el vessant preventiu, “prioritzant la mediació a la confrontació”. “Els ciutadans jugaran un paper principal com a actors actius de les polítiques públiques de seguretat. Involucrarem els ciutadans en totes les fases de la concepció i implementació de les polítiques”, ha dit.

Jovent

Per la seva banda, Àlex Aranda, número 6 de la llista i candidat del Jovent Republicà, ha detallat algunes de les propostes del partit per als joves terrassencs. Així, ha assegurat que ERC treballarà per vincular el teixit econòmic i la Formació Professional i la universitat i per desenvolupar el Pacte per a l’Emancipació Juvenil impulsat en aquest mandat i que crearà una borsa laboral municipal que faciliti l’accés del jovent a l’habitatge i a l’àmbit laboral. La formació també aposta per desenvolupar un Pla Local de Salut Mental “molt focalitzat en el jovent” i per crear un Carnet Jove Local “que potenciï espais artístics, d’oci i d’esport amb models basats en l’equitat, la no discriminació i el foment de la cohesió social, així com el comerç just i de proximitat”.

To Top